Hola!!! Aquesta recepta és de la revista Lecturas especial cuina de tardor. Sempre trec idees d'aquesta revista...segur que molts de vosaltres ja teniu la dedicada al Nadal. La recepta original és amb rap, però em va semblar millor comprar una oradeta, fresqueta, de temporada, i sobretot, barateta!
Ingredients per a 4 persones:
- 750 gr de rodanxes de rap (o filets d'orada)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba gran
- 1 gra d'all
- 1 branqueta de julivert
- 1/2 cullerada de sucre
- 1/2 litre de caldo de peix
- 1/2 got de licor de castanyes
- 20 castanyes
- sal i pebre
Preparació:
Fer un petit tall amb un ganivet a la pell de les castanyes i deixar-les en remull un parell d'hores. Després, pelar la pell amb compte.
Escaldar els tomàquets per pelar-los, treure'n les llavors i tallar-los a trossets.
Preparar un sofregit amb la ceba pelada i tallada a daus, el gra d'all tallat ben petit, una mica de julivert i el tomàquet a dauets. Salar i afegir sucre per evitar l'acidesa del tomàquet. Confitar bé el sofregit. Afegir un raig de licor de castanyes i un cop s'hagi evaporat l'alcohol, afegir el caldo de peix i les castanyes.
Quan el sofregit comenci a agafar consistència, abocar-lo a una safata per anar al forn i col·locar a sobre el peix (salpebrat). Acabar de coure al forn durant 15 minuts a 160ºC. Rectificar de sal i servir ben calentet.
(semblo el Molina...calentet, frescot...jejeje...té un gustet dolcet que em va agradar molt, i em vaig posar de castanyes...!!!)
Ingredients per a 4 persones:
- 750 gr de rodanxes de rap (o filets d'orada)
- 3 tomàquets madurs
- 1 ceba gran
- 1 gra d'all
- 1 branqueta de julivert
- 1/2 cullerada de sucre
- 1/2 litre de caldo de peix
- 1/2 got de licor de castanyes
- 20 castanyes
- sal i pebre
Preparació:
Fer un petit tall amb un ganivet a la pell de les castanyes i deixar-les en remull un parell d'hores. Després, pelar la pell amb compte.
Escaldar els tomàquets per pelar-los, treure'n les llavors i tallar-los a trossets.
Preparar un sofregit amb la ceba pelada i tallada a daus, el gra d'all tallat ben petit, una mica de julivert i el tomàquet a dauets. Salar i afegir sucre per evitar l'acidesa del tomàquet. Confitar bé el sofregit. Afegir un raig de licor de castanyes i un cop s'hagi evaporat l'alcohol, afegir el caldo de peix i les castanyes.
Quan el sofregit comenci a agafar consistència, abocar-lo a una safata per anar al forn i col·locar a sobre el peix (salpebrat). Acabar de coure al forn durant 15 minuts a 160ºC. Rectificar de sal i servir ben calentet.
(semblo el Molina...calentet, frescot...jejeje...té un gustet dolcet que em va agradar molt, i em vaig posar de castanyes...!!!)
13 comentaris:
Fa un dia grisot, tristot, apagadot...jajaja!!! És el millor!!! L'has vist avui??? Brutal Polonia!!! ;)
La recepta molt original...llàstima que les castanyes costin tant de pelar, oi? La combinació deu ser bonísima!!
Petunets,
Eva.
Son estupendes les receptes que tant serveixen per un peix com per un altre.
I tu portes una carrera de post que no dóna ni temps a contestar-te..
Petons ulls blaus.
Hola! acabo de descobrir el teu blog a través de la Maria. M'ha fet gràcia el teu comentari ja que jo sóc una adicta a la cuina de la revista lectures. M'encanta la combinació de sabors dolç i salat.
Ara que conec el teu blog en seré també una adicta ja que m'ha agradat molt. Fins aviat.
Una recepta poc corrent, ja que més aviat s'acostuma a combinar les castanyes amb carn. Gràcies per compartir-la.
Ah! i afegiu-me a la llista de fans del Polònia!. Són genials!.
Fins aviat
Com diu la Glòria, trobo que és molt original utilitzar les castanyes per acompanyar el peix, ha de quedar rebò de veritat!
Les castanyes jo les compro ja pelades i envasades al buit, així t'estalvies tota la feinada de pelar-les ;)
Pel Polònia, sento anar a la contra: no ho suporto!!! :( Em sento un bitxo raro, dec ser l'única catalana a qui no agrada Polònia je je je...
Ep, Anna, m'ha semblat absolutament genial aquesta combinació, li passaré la recepta a la meva peixatera i alucinarà.
Desconec la revista, si dius que val la pena comprarem la de nadal.
petons.
Quina recepta més original i la barreja és súper tentadora. L'apunto. Un petó.
A mi m'agrada més el peixet, que la carn...i aquesta recepta té molt bona pinta..felicitats!!!
Salutacions
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Aquesta recepta és ben de temporada amb les castanyes!
Les castanyes deuen donar un toc molt especial al plat!
Té bona pinta i deu ser bo. Si tinc ganes de pelar castanyes encara m'animaré a fer-lo.
Gràcies
PTNTS
Dolça
Caram! Hes estat uns dies sense passar per aquí i trobo un munt de coses boníííííííssimes!
Aquesta dorada amb castanyes sembla deliciosa, l'espatlla de cabrit és un dels meus plats preferits i l'amanida de tardor té uns colors espectaculars...
Enhorabona per tanta productivitat i tanta qualitat!
Anna, que bo!! Amb el que m'agraden a mi les castanyes!! Sempre hi donen un toc original, oi?
gràcies a tots,
pelar castanyes és una mica farregós, però les podeu comprar pelades i seques, les deixeu en remull i després les bulliu.
petons.
Publica un comentari a l'entrada