dijous, 18 de setembre del 2008

Melmelada de pinya



Per fi m'he decidit a fer una melmelada. He optat per la versió còmoda, fer-la amb la panificadora, i ha quedat molt bona, però tinc bastants dubtes...

Ingredients segons la panificadora:

- 580 gr de fruita tallada, en aquest cas pinya
- 360 gr de sucre
- suc d'una llimona
- 30 gr de pectina

Preparació:

Vaig tallar una pinya mitjana sencera (uns 700 gr) a trossets, treient abans la pell, és clar. A l'hora de posar el sucre, em va semblar moltíssim, i només en vaig posar 300 gr. Vaig afegir el suc de llimona i no vaig posar la pectina perquè no n'he trobat (és un gelificant).

Vaig posar el programa 10 de la meva taurus my bread, és 1.05h, i el resultat va ser una mica líquid. Com vaig llegir que la cocció a la cuina és d'un parell d'hores, doncs la vaig coure una horeta a foc baix fins que va quedar textura de melmelada. En van sortir dos potets.

Em podríeu donar algun consell per les properes vegades? Quina seria la proporció més adient de fruita i sucre? És necessari utilitzar pectina o algun altre ingredient?

5 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Em temo que t'ha quedat líquida perquè és la pectina el que fa que espesseixi. Jo no n'he trobat enlloc, però em queda per mirar a Solé Graells...

Gemma ha dit...

Totalment d'acord amb la Mar, la pectina és un espessant.
No sabia que es podia fer melmelada amb la panificadora... increïble!
No he fet mai melemalda de pinya, ho haig de provar!

canela ha dit...

Anna no et puc ajudar perquè sóc una total ignorant en terreny de melmelades, compotes i altres, però és cert que la pectina és un espessidor i que a més es pot fer a casa. Sé que es fa amb aigua, sucre, alga agar-agar i la pell d'una poma. El que ignoro són les proporcions, si les localitzo t'ho posaré per aquí. Petonetsss.

canela

Anna ha dit...

gràcies noies! a veure com surt la propera!

Marc i Úrsula ha dit...

Hola! Jo faig moltes melmelades artesanes, de fet, les venem també. Jo penso que el que vas fer no és melmelada, sembla més una fruita confitada no? Té aquest aspecte. No cal ficar pectina a les melmelades a no ser que siguin d'alguna cosa líquida (com la melmelada de vi).
L'important és la proporció de sucre i el temps que la tinguis al foc. Jo no fico ni llimona gairebé mai. L'únic que faig és proporcions de sucre força altes i surten genial.
La pectina jo la compro en pols en herbolaris.

Qualsevol cosa em preguntes i t'explico.