dimarts, 23 d’octubre de 2007

Flam de carbassa amb saltat de bolets i gambes



És la primera proposta amb productes de tardor. Ja veureu que la barreja de dolç i salat és molt bona!

Ingredients per a 4 persones:

- 1kg polpa de carbassa
- 1 got de vi blanc
- 1 got de llet
- 4 ous
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 polsim de pebre picant vermell
- 1 cullerada de mantega
- 100gr de formatge parmesà ratllat
- sal i pebre

Pel saltat:
- 400gr de bolets de temporada
- 400 gr de gambes
- un gra d'all, julibert, oli i sal

Preparació:

Tallar la carbassa a daus i posar-la a una paella amb l'oli i el vi blanc fins que quedi tendra. Passar-la pel passapuré i reservar-la.

Batre els ous amb una miqueta de sal i pebre, i barrejar-ho amb la llet, el formatge i el puré de carbassa.

Distribuir la barreja en 4 flameres (o les que surtin, que seran més) untades amb mantega. Col·locar-les a una safata i afegir aigua fins que arribi a 2/3 de l'alçada.

Coure al forn, ja pre-escalfat a 170ºC durant uns 30 minuts. Desmotllar i esporvorejar amb el pebre.

Pel saltat: rentar els bolets, assecar-los i tallar-los a trossets. Pelar les gambes, rentarles i assecar-les. Escalfar l'oli a la paella, afegir primer els bolets i coure'ls a foc viu fins que perdin l'aigua, afegir l'all i el julibert (picats ben fins), les gambes, salar-ho tot i dexar-ho coure uns minuts tot barrejant fins que les gambes siguin fetes.

Una altra opció és fer el saltat de bolets i pollastre, queda un plat complert i és més econòmic.

2 comentaris:

David Ferrer ha dit...

He provat la teva recepta i ha sortit perfecte. Gràcies, ja tinc una nova forma de menjar carbassa diferent de la típica crema.

Anna ha dit...

Me n'alegro!