divendres, 4 de maig de 2018

Amanida de quinoa amb vinagreta de nous



Tenia moltes ganes de tornar a penjar alguna recepta, per fi m'hi poso, mentre sento els xuts de pilota fora, una estoneta per mi!

Les amanides són bones tot l'any, però ara comença l'època en que venen més de gust. Si no heu provat de cuinar amb quinoa us animo a fer-ho, és molt bona sana i així variem una mica de l'enciam la pasta, l'arròs...

Ingredients per a 4-6 persones:

- 200 gr de quinoa en gra
- 2 ous durs
- 2 alvocats
- un raig de suc de llimona
- 200 gr de puntes d'espàrrecs blancs
- 150 gr de ceba vermella
- 100 gr de nous a trossos
- 100 gr d'oli d'oliva
- 30 gr de vinagre de poma
- sal
- brots d'enciam

Preparació:

Coem la quinoa amb aigua seguint les instruccions de la marca que hagueu comprat, l'escorrem i ho reservem.

Pelem els alvocats, els tallem a dauets, els reguem amb el suc de llimona i reservem. Pelem la ceba i la piquem fineta. Pelem els ous i els tallem també a trossets. Ho barregem tot amb la quinoa.

Per a fer la vinagreta, ho podem fer amb la Thermomix o amb el "minipímer". Posem al vas o a un recipient l'oli, el vinagre, un bon pessic de sal i triturem 4 segons velocitat 4. 

Aboquem la vinagreta a l'amanida, barregem bé i emplatem amb un aro. Col·loquem unes puntes d'espàrrec a sobre i uns brots d'enciam al voltant.

Espero que us agradi!!!