diumenge, 10 de juliol de 2016

Risotto de peix




Fa dies que tenia al congelador un paquet de marca de peix per a risotto que compro a l'Édgar de peixacasa.com. A la seva web et donen fins i tot la recepta per a cuinar-la i l'havia de provar. Realment paga a pena, és practiquíssim i molt bo.

Ingredients per a 2 persones:

- 6 cullerades soperes d'arròs bomba o arbori
- fumet de peix
- 250 gr de marca de peix (trossets de gamba vermella, sípia, calamar i trinxat de txangurro
- 1/2 porro
- formatge parmesà
- 1/2 copeta de vi blanc
- oli i sal

Preparació:

Escalfem l'oli a una paella, hi daurem el porro ben trinxadet i afegim la marca de peix, que daurem també a foc mig. Salem. Afegim l'arròs, que deixem sofregir un parell de minuts i el reguem amb el vi. Quan s'hagi evaporat l'alcohol comencem a afegir el fumet a cullerots, cobrint l'arròs cada vegada que veiem que l'arròs va quedant sense suc (a foc mig-baix).

Quan l'arròs ja estigui gairebé al punt i quedi encara una mica de suc, hi afegirem el parmesà ratllat al gust, ho remenem bé, rectifiquem de sal si cal, i ho reservem fora del foc i tapat durant un parell de minuts.