divendres, 21 de març de 2014

Terrina de ratatouille




Tinc un llibret de receptes en terrina. Potser fa 3 anys que el tinc i encara no havia provat de fer cap recepta. L'altre dia vaig haver de preparar un primer plat per a un dinar i em va venir de gust aquest pastís salat de samfaina. 

D'altra banda, no em puc amagar de que vaig anar al cine a veure la peli Ratatouille, la de l'entranyable ratolí cuiner que ajudava a un noi desgarvat a convertir-se en un gran xef. Una monada ;)

Ingredients:

- 200 gr d'albergínia
- 200 gr de carbassó
- 150 gr de pebrot vermell
- 150 gr de tomàquet
- 1 gra d'all
- 1 ceba
- oli d'oliva
- fines herbes
- 6 ous
- sal i pebre

Preparació:

Rentar les verdures.Tallar les albergínies i els carbassons en trossos grans (jo vaig pelar els carbassons i vaig posar les albergínies tallades amb sal perquè treguin l'amargor, després les rento amb aigua i asseco amb paper de cuina). Obrir el pebrot, buidar i tallar a trossos. Pelar i picar l'all i la ceba. Pelar els tomàquets (jo els escaldo), treure les llavors i tallar a trossos grans.

Sofregir les verdures amb una mica d'oli d'oliva. Jo he començat per l'all i la ceba, l'albergínia, el pebrot vermell, el carbassó i el tomàquet. Afegir les fines herbes (jo només hi vaig posar una fulleta de llorer), salpebrar i coure tapat a foc lent durant una hora (com havia anat coent les verdures per tandes, ho vaig tenir algo més de mitja hora).

Untar amb oli el motlle tipus plum cake. Batre els ous, salar (jo vaig afegir un raig de llet per amorosir) i barrejar amb les verdures fredes o tèbies (escorreu-les abans per treure l'excés d'oli.

Posar a la terrina i coure al forn uns 35 minuts a 180 ºC. Desmotllar i servir calent acompanyat d'una salseta de tomàquet. 

Bon appetit!