dimarts, 21 de juny del 2011

Pastís d'aniversari del Marc...brumm brummm




El darrer any no he tingut gaire temps
per cuinar i penjar receptes al blog. El Marc i la feina han estat molt absorbents i els dos m'han donat moltes alegries, peròem queda la sensació d'haver abandonat una cosa que m'agrada molt. Bé, ja aniré trobant els moments per fer alguna recepta.


En aquest cas, em feia molta il·lusió fer-li un pastís al Marc. Vaig estar valorant diverses possibilitats, entre elles, fer una granja amb fondant, però tot i que havia comprat els ingredients i les èines, finalment no m'hi vaig veure amb cor per la falta de temps i vaig preferir optar per una opció més senzilla.

Vaig treure la idea d'un pastís que vaig veure per Internet fet amb Lacasitos, era un come-cocos, i vaig pensar a donar-li forma de cotxe.

Ingredients per a 1 pastís de 40x30 cm aprox:
(serien 3 mides d'un pa de pessic normal)

- 9 ous
- 3 iogurts
- 9 mides de iogurt de farina (jo utilitzo la "bizcochona" que ja porta llevat)
- 1 i 1/2 mides de iogurt d'oli
- 6 mides de iogurt de sucre
- la pell de 3 llimones
- 1 taula de xocolata de cobertura (8 barretes)
- 200 gr de nata líquida
- 100 gr de mantega
- 1/2 pot de melmelada de préssec
- 150 gr de sucre
- 150 gr d'aigua
- licor de taronja
- 250 gr de Lacasitos aprox.
- crocant d'ametlla

Preparació:

Vaig utilitzar una safata de forn ben gran, ja que no tenia cap motlle d'aquesta mida. Escalfar el forn a 170ºC.

Fer el pa de pessic barrejant amb la batedora elèctrica els ous amb el sucre fins que quedi una mica escumós i blanquegi. Afegir els iogurts, l'oli, la pell de llimona i la farina tamisada batent-ho tot constantment. Abocar al motlle que previament hem untat de mantega i l'hem empolsinat amb farina. Amb una forquilla el punxem tot perquè no quedin bombolles. El coem al forn fins que quedi daurat, una mitja hora (comprobem que és cuit punxant amb un palillo, ganivet, etc.).

El desmotllem després d'uns minuts de treure'l del forn i el deixem refredar.

Tallar el pastís per la meitat i fer la forma de cotxe utilitzant una plantilla que haureu preparat abans amb un paper (els valents ho poden fer directament). Preparar l'almíbar coent en un cassó la mateixa proporció d'aigua i sucre, i afegiu un raig de licor de taronja, per exemple. En uns 10 minuts estarà llest, el deixem atemperar.

Untem amb un pinzell la primera meitat de pa de pessic, després la cobrim amb la melmelada i ho tapem amb l'altra meitat. La untem també amb almíbar, així com el contorn.

Preparem la cobertura de xocolata. Escalfem la nata líquida fins que comenci a bullir i la treiem del foc. Afegim la xocolata esmicolada i ho barregem fins que quedi totalment desfeta. La deixem reposar 10 minuts i ja la podem utilitzar per cobrir tot el pastís.

A continuació, ja es pot cobrir el pastís amb els Lacasitos de colors segons les vostres preferències i finalment arrebossar els costats amb el crocant.

Heu de tenir en compte que els Lacasitos es descoloreixen amb el canvi de temperatura, però al ser de xocolata, millor guardar-ho
a la nevera.

Nosaltres en vem fer dos, un pel Marc i un altre per la Júlia, que també feia un any (només es porten 4 dies) i pel Roger, que en feia 2. Val a dir que en va sobrar practicament un de sencer, eren molt grans, i després d'un bon pica-pica ja no va quedar gana per acabar-los... van desaparèixer el dia següent que els vem portar a la feina!


Ens va fer molta il·lusió poder celebrar amb tots els 12 mesos!!! FELICITATS MARC!!!

6 comentaris:

Maria Rosa ha dit...

Tot i que fa 1 any que tenies oblidat el blog, veig que cada cop que t'hi poses et superes. És preciós !!!!!

Anònim ha dit...

Hola, ja trobavem a faltar les teves receptes, que sempre estan boníssimes. M'alegro que tornis a fer publicacions.

MacuMca ha dit...

MENUDO TRABAJO Y QUE CHULOS HAN QUEDADO¡ lo más impresionante, imagino, la cara del cumpleañero y sus amigos. Felicidades al del cumple y a la mami por el trabajo.
Me encanta¡¡¡

Cuinagenerosa ha dit...

un any ja? no m'estranya que no tinguis temps d'actualitzar el bloc. felicitats i a veure si trobes estones per seguir amb el kiwi.
una abraçada

elisenda ha dit...

Preciós!!!!!!!

Anònim ha dit...

And value those as friends who feel the same
If you take pride in things that you've accomplished
And when you're wrong, stand up and take the blame
If you can understand your limitations
_________________
Kirk Sanfordspy gadget