dijous, 30 de desembre del 2010

Pastís de marisc



Aquest pastís de marisc me'l va recomanar ma mare i va ser tot un èxit. El vem fer per a una ocasió especial, ens van venir a veure les princeses del Barrau, i el nostre Marc va ser el més feliç del món ;)


Ingredients per a 6 persones:

- 300 gr de rossellones
- 400 gr de rap en dos trossos
- 250 gr de cues de llagostí o gamba
- 400 gr de musclos
- 2 llesques de pa eixut d'una barra de mig
- 200 cc de crema de llet
- 700 gr de tomàquets madurs
- 6 ous
- 100 cc de xerès
- mantega
- 200 gr de maionesa
- oli, sal, pebre i sucre
- un motlle rectangular de 26 x 10 cm i 8 cm d'altura
- paper d'alumini

Preparació:

Renteu i trossegeu els tomàquets. Poseu-los a coure en un cassó amb sal i una mica d'oli fins que quedi una salsa ben espessa. Tasteu-ho i poseu-hi una mica de sucre si convé. Passeu-ho pel passapuré.

Renteu les rossellones i deixeu-les amb aigua freda i sal durant una hora com a mínim.

Escorreu-les i feu-les obrir en un cassó al foc amb 100 cc d'aigua i el xerès, i a mesura que s'obrin les aneu traient. En la mateixa aigua, feu-hi coure el rap i quan comenci a blanquejar, poseu-hi les gambes pelades i deixeu que arrenqui el bull. Retireu el rap i les gambes. Aboqueu el suc de la cocció, colat, per damunt de les llesques de pa.

A part, obriu els musclos, després traieu-ne la closca, talleu-ne la bosseta negra i feu bocinets amb la resta. Traieu, també, la closca de les rossellones i trossegeu el rap i les gambes.

Unteu el motlle amb mantega i poseu-hi un paper d'alumini al fons que també untareu amb mantega.

En un bol bateu-hi els ous amb sal i pebre, afegiu-hi la crema de llet, el puré de tomàquet (reservant-ne tres o quatre cullerades) i el pa remullat i aixafat. Poseu-hi tot el peix, barregeu-ho bé i ompliu el motlle untat.

Poseu-ho a coure al forn al bany maria, a una temperatura de 200ºC, de 3/4 d'hora a 1 hora. Si durant la cocció la part de sobre queda rossa i el pastís encara no és cuit, tapeu-lo amb un paper d'alumini. Punxeu-lo amb una agulla i si surt neta ja el podeu treure del forn. Deixeu-lo refredar completament.

Desemmotlleu-lo i traieu el paper del damunt. En un bol, barregeu la maionesa amb tres o quatre cullerades del puré de tomàquet. Si us queda massa espessa aclariu-la amb una mica de llet.

Cobriu totalment el pastís amb la maionesa preparada i adorneu la prt de sobre posant-hi ou dur trinxat, unes gambes o escamarlans bullits, segons el vostre gust.

6 comentaris:

josep ha dit...

Un pastís sensacional, digne d'un dia de festa grossa.
Que tingueu un molt bon any 2011.
Una abraçada

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanten les dues receptes. El risotto té una pinta tremenda i a aquest pastís de peix li has donat una presentació deliciosa. M'anoto el detall de la floreta. M'ha encantat!

Cristina ha dit...

M'agrada molt el pastís, el poso a la llista de pendents. Que tingueu un feliç 2011!

El cullerot Festuc ha dit...

Que macu que està el Marc!!! Esteu ben distrets també, eh? :)
Petunets,
Eva.

Unknown ha dit...

Acabo de descobrir la teva "cuina" me quedo per aquí fent safreig, i a més té el mateix fons que la meva...

El pastís deu estar boníisim!!!

Petons

No tot són postres ha dit...

Quin pastís més bo! Vau fer festa grossa!!!!!
PTNTS
Dolça