dilluns, 27 de desembre del 2010

Risotto estil Melbourne



Quan vaig provar aquest risotto a un restaurant italià molt autèntic de Melbourne, va passar a ocupar el número 1 del rànking de risottos. Tot i que és un plat amb el que s'atreveixen molts, són pocs els que el saben cuinar bé i en aquest cas, la combinació em va cridar molt l'atenció ja que es cuina amb vi negre enlloc del tradicional vi blanc, enlloc de parmesà du gorgonzola com a formatge principal, i es completa amb xampinyons i pèsols

Fins fa un parell de setmanes no l'he pogut fer. Va ser el dia que vem pujar al Puigmadrona, un turonet que hi ha a Sant Cugat, amb els pares i el Marc (el seu primer cim, amb motxilleta).

Ingredients per a 4 persones:

- 320 gr d'arròs carnaroli (2 grapats per persona)
- 2 cebes
- 1 copa de vi negre (200 ml)
- 1 litre de brou de pollastre
- sal i pebre blanc
- 100 gr de formatge gorgonzola
- xampinyons
- pèsols
- 2 grapats de formatge parmesà ratllat
- oli

Preparació:

En una paella coberta amb oli, poseu la ceba picada a sofregir fins que sigui transparent (no s'ha de torrar). Passar per la paella els xampinyons, tallats a làmines, que deixaran anar el seu suc. Tot seguit, afegir l'arròs carnaroli, que ha de sofregir durant un parell de minuts. Afegir el vi i deixar-lo reduir.

Quan l'arròs s'hagi begut el vi, anirem posant el brou (bullent, això és molt important per no tallat la cocció de l'arròs). Cada vegada anirem cobrint l'arròs amb el brou i esperarem a que se'l begui tot per afegir-ne una altra vegada.

Rectificar de sal i pebre. Quan quedin uns 5 minuts perquè l'arròs estigui al punt, afegirem els pèsols (si són congelats els posem directament). Seguim afegint brou. Passats els 3-5 minutets, afegim el gorgonzola i apaguem el foc (encara ha de ser sucós) i afegim un parell de grapats de parmesà; remenar i ja ho podem servir.

1 comentari:

RUBEN ha dit...

Queda apuntat aquesta risotto! Últimament m'estic aficionant als arrossos!
Una abraçada Anna