Aquest és un postre que vaig aprendre a les classes del Giusepe. És una variant del mític tiramisú i el vaig preparar pel sopar d'inauguració del pis del Maurici. Vaig utilitzar tasses de cafè de plàstic del Mercadona, però si no us heu de desplaçar segur que teniu alguna copa xula on servir-la.
Ingredients per a 6 persones:
- la proporció són 5 ous per a 1 kg de formatge mascarpone per a 12 copes, per tant, per a 6 és la meitat
- 120 gr de sucre
- cafè
- 2 melindros saboyardes
- sal
- 1/2 culleradeta de cafè brandy, conyac o Marsala
Ingredients per a 6 persones:
- la proporció són 5 ous per a 1 kg de formatge mascarpone per a 12 copes, per tant, per a 6 és la meitat
- 120 gr de sucre
- cafè
- 2 melindros saboyardes
- sal
- 1/2 culleradeta de cafè brandy, conyac o Marsala
- cacau
- Grand Marnier (opcional)
Preparació:
Posem les clares a un bol i els rovells a un altre. Afegim sucre i el formatge als rovells i els batem amb les barilles elèctriques uns 5 minuts fins que quedi bastant fort. S'ha de tenir en compte que s'ha de fer amb tots els ingredients freds o tots a temperatura ambient. Quan acabem, muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedi molt ferma.
Es barregen les dues cremes amb les barilles a mà i mitja culleradeta de cafè de Marsala, conyac o brandy. Ho batem durant 3 minuts (ha de quedar una textura força compacta). Agafem 2 saboyardes (melindros durs) i els trossegem, els mullem un moment al cafè (amb unes gotetes de licor) i posem aquest trosset mullat (1/3 de saboyarde) al fons d'una copa. L'omplim fins dalt de crema de mascarpone i acabem esporvorejant la superfície amb cacau en pols. També es pot afegir un rajolí de Grand Marnier. El cacau i el Grand Marnier s'han de posar just abans de servir. Guardar a la nevera màxim 3 dies i és millor preparar-ho d'un dia per l'altre.
És una crema molt fina, ja veureu!
Preparació:
Posem les clares a un bol i els rovells a un altre. Afegim sucre i el formatge als rovells i els batem amb les barilles elèctriques uns 5 minuts fins que quedi bastant fort. S'ha de tenir en compte que s'ha de fer amb tots els ingredients freds o tots a temperatura ambient. Quan acabem, muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedi molt ferma.
Es barregen les dues cremes amb les barilles a mà i mitja culleradeta de cafè de Marsala, conyac o brandy. Ho batem durant 3 minuts (ha de quedar una textura força compacta). Agafem 2 saboyardes (melindros durs) i els trossegem, els mullem un moment al cafè (amb unes gotetes de licor) i posem aquest trosset mullat (1/3 de saboyarde) al fons d'una copa. L'omplim fins dalt de crema de mascarpone i acabem esporvorejant la superfície amb cacau en pols. També es pot afegir un rajolí de Grand Marnier. El cacau i el Grand Marnier s'han de posar just abans de servir. Guardar a la nevera màxim 3 dies i és millor preparar-ho d'un dia per l'altre.
És una crema molt fina, ja veureu!
8 comentaris:
OOOOOHH! M'encanta el mascarpone i naturalment el tiramisú o qualsevol cosa que se li assembli. Fantàstic postre!
El tiramisú és un dels postres favorits de casa, així que aquesta crema queda ben anotada!
UAUUUUU!!!!!! em quedo sense paraules....
Anna, quin nou canvi de look al blog! Que xulo!! :)
I aquesta crema de mascarpone o tiramisú en copes ha de ser boníssim!! Segur que vas triomfar al sopar.
Petons!
Quina idea tan bona!! ho provaré segur!!
Quina pinta aquests gotets. Segur que estan boníssims!
Un petó!
Quina bona pinta que tenen aquests gotets, un postre ideal per aquests dies.
petons
OstreS!! Nosaltres un dia que érem una bona colla també vaig fer tiramissú en aquestes tassetes del mercadona! ara en veure les teves pensava que veia les meves!
Publica un comentari a l'entrada