El títol ho diu tot, un plat complert, molt gustós, per disfrutar del peix i dels aromes de l'escalivada, que va fer com sempre el Jordi i que li va quedar espectacular. L'he acabat al forn uns minuts i ha quedat deliciós... el tornaré a fer ben aviat!
Ingredients per a 2 persones:
- 2 filets de lluç
- escalivada
- tres patates mitjanes
- oli, pebre i sal
- parmesà
- llimona
Preparació:
Preescalfar el forn a 200ºC aprox.
Netejar el peix d'escames sota l'aigua breument i assecar-lo amb paper absorbent. Salar els dos filets i marcar-los per les dues bandes a una paella calenta amb un rajolí d'oli (jo he començat per la banda de la carn).
Mentrestant, pelar les patates i tallar-les a rodanxes gruixudes (han sortir unes 4 rodanxes per patata). Salpebrar-les, regar-les amb un rajolí d'oli i coure-les al vapor al microones durant uns 4 minuts primer, donar-los la volta i coure 3 minutets més.
A una safata per anar al forn col·loquem les patates en dos grups, que seran els llits del peixet. A sobre hi posem una bona muntanyeta d'escalivada i finalment els filets de peix amb la carn tocant l'escalivada de manera que agafi el seu sabor. Ho reguem amb unes cullerades de l'oli de l'escalivada i ho enfornem 10 minutets.
Quan ho treiem del forn, expremem un xic de suc de llimona sobre el peix, ho emplatem amb compte i tirem també una mica de l'oli que ha quedat a la safata. Per acabar he ratllat una mica de parmesà sobre el plat de manera que quan mengis un tros de peix amb una miqueta d'escalivada i una patateta, enganxis també petits trossets de parmesà...mmmmm...les patates han quedat delicioses amb el gust de l'escalivada. Un plat rodó ;)
3 comentaris:
Sempre associo l'escalivada amb carn però, ara que hi penso, bé que fem bacallà amb samfaina, oi?. Doncs per què no lluç amb escalivada?. I les patatetes..., com sempre passa en els suquets, boníssimes!
Quina combinació tan original i amb el parmesà deu estar molt bo!!
M´agrada la mescla d´ingredients!! apuntada queda...petonets
Publica un comentari a l'entrada