diumenge, 29 d’agost de 2010

Lluç amb escalivada i patatetes




El títol ho diu tot, un plat complert, molt gustós, per disfrutar del peix i dels aromes de l'escalivada, que va fer com sempre el Jordi i que li va quedar espectacular. L'he acabat al forn uns minuts i ha quedat deliciós... el tornaré a fer ben aviat!

Ingredients per a 2 persones:

- 2 filets de lluç
-
escalivada
- tres patates mitjanes
- oli, pebre i sal
- parmesà
- llimona

Preparació:

Preescalfar el forn a 200ºC aprox.

Netejar el peix d'escames sota l'aigua breument i assecar-lo amb paper absorbent. Salar els dos filets i marcar-los per les dues bandes a una paella calenta amb un rajolí d'oli (jo he començat per la banda de la carn).

Mentrestant, pelar les patates i tallar-les a rodanxes gruixudes (han sortir unes 4 rodanxes per patata). Salpebrar-les, regar-les amb un rajolí d'oli i coure-les al vapor al microones durant uns 4 minuts primer, donar-los la volta i coure 3 minutets més.

A una safata per anar al forn col·loquem les patates en dos grups, que seran els llits del peixet. A sobre hi posem una bona muntanyeta d'escalivada i finalment els filets de peix amb la carn tocant l'escalivada de manera que agafi el seu sabor. Ho reguem amb unes cullerades de l'oli de l'escalivada i ho enfornem 10 minutets.

Quan ho treiem del forn, expremem un xic de suc de llimona sobre el peix, ho emplatem amb compte i tirem també una mica de l'oli que ha quedat a la safata. Per acabar he ratllat una mica de parmesà sobre el plat de manera que quan mengis un tros de peix amb una miqueta d'escalivada i una patateta, enganxis també petits trossets de parmesà...mmmmm...les patates han quedat delicioses amb el gust de l'escalivada. Un plat rodó ;)

3 comentaris:

Glòria ha dit...

Sempre associo l'escalivada amb carn però, ara que hi penso, bé que fem bacallà amb samfaina, oi?. Doncs per què no lluç amb escalivada?. I les patatetes..., com sempre passa en els suquets, boníssimes!

Cristina ha dit...

Quina combinació tan original i amb el parmesà deu estar molt bo!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

M´agrada la mescla d´ingredients!! apuntada queda...petonets