diumenge, 13 de juny del 2010

Encenalls de pollastre amb maionesa de curry



Un altre plat senzill, dels que es disfruten perquè es mengen picant del plat amb els dits, i sucant els encenalls amb la maio. No soc molt aficionada als fregits i arrebossats, però s'ha de reconèixer que de tant en tant venen de gust i tampoc cal ser tan estricte amb la dieta quan no hi ha problemes de salut.

Fa uns dies vem dinar a un bar-restaurant on havíem dinat diàriament durant forces mesos quan vaig començar a treballar per la zona de Les Tres Torres. Un menú variat i bo a un preu raonable. Com a segon plat hi havia aquests encenalls que vem disfrutar de valent, i se'm va ficar al cap fer-los a casa aviat. Ja ho puc tatxar de la llista!

Ingredients per a 2 persones:

- 2 petxugues de pollastre
- 1 ou
- farina de galeta/pa ratllat
- sal
- maionesa (oli, un ou i sal)
- curry

Preparació:

Es netegen les petxugues de greixos i altres ossets que poden haver quedat. Es fileteja en 2 o 3 parts cada petxuga (depenent de lo gruixudes que siguin), i se'n fan talls en forma d'encenall que no siguin molt fins ja que només menjareu arrebossat. Es passen els encenalls de pollastre, salats, per l'ou batut i a continuació s'arrebossen amb la farina de galeta. Es fregeixen en una paella amb oli abundant a foc alegre fins que estan torradets i es reserven sobre paper absorvent per treure l'excés d'oli.

Es prepara la maionesa i s'hi afegeix el curry al gust, que barregem fins que quedi integrat.

Renteu-vos les mans, i a picar!!!

1 comentari:

Cristina ha dit...

Un plat ben senzill i molt bo. Hauré de provar la maionesa amb curry!!