dilluns, 14 de juny de 2010

La coca de la Vicky





De la meva infantesa a casa la meva àvia recordo arribar, anar a la cuina i obrir el forn. Quasi sempre hi trobava una safata ben grossa amb "la coca de poma". Si era divendres, la coca era recén feta, molt tendra i tota la casa en feia olor. A mida que passava la setmana s'anava assecant fins que entre tots ens l'acabàvem. Acompanyada de xocolata, de la que l'àvia amagava perquè l'avi no en mengés, estava boníssima! La Vicky és la persona que ha estat sempre ajudant a fer la feina de casa l'àvia i aquesta és la seva coca.

Ingredients per a un motlle de 23 cm de diàmetre:

- 3 ous
- 250 gr de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 iogurt natural
- 1 i 1/2 mida de iogurt de sucre
- 1 mida de iogurt d'oli
- 1 poma Golden

Preparació:

Es barregen tots els ingredients a un bol. Primer batem els ous amb el sucre, a continuació tamisem la farina amb el llevat i seguim batent amb el batedor elèctric. Afegim el iogur i l'oli. Ho aboquem sobre un motlle que hem untat amb mantega i farina i repartim per sobre la poma pelada i tallada. Repartim una mica de sucre per sobre i ho enfornem a 180ºC durant 45 minuts aproximadament.

Aquesta mida és la meitat de la que feia la Vicky, tot depèn de la gana o dels que sigueu a casa!

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Les coques de poma són el millor berenar del món. I amb la xocolata ja no diguem....
Segur que a casa te àvia la coca no tenia temps d'assecar-se, je je je...

Cristina ha dit...

M'agraden molt totes les postres amb poma, aquesta fan venir moltes ganes de fer-ne una bona mossegada.

illetapitita ha dit...

Hi ha tan tipus de coques de poma com gustos, a mi m'agraden totes!

Emma ha dit...

Hola Ana!! T'he conegut a través d'una amiga comuna: la Cèlia. Jo també tinc el meu blog: http://lacuinadelavia-e.blogspot.com/
Si et ve de gust, quan ja no estiguis tan liada amb el petit/a, pots entrar-hi!!
M'encanta el pastis de poma, aixi que segur que provaré de fer-lo!!

Dolça ha dit...

Quin coc més maco t'ha quedat. Els cocs de poma sempre queden bé, per esmorzar,per dinar o per qualsevol ocasió que vulguis quedar bé.
Jo ara en tinc un al forn ja que una de les alumnes que tinc al taller de cuina fa anys i aquesta tarda bufarà espelmes!
PTNTS
Dolça