diumenge, 21 de setembre del 2008

Puré fred de pebrots vermells



Avui ens hem reunit amb la family i he preparat un dinar que ha agradat força. De primer hem pres aquest puré, que ha estat un descobriment (primera recepta que faig de l'especial de cuina de tardor de la revista Lecturas). Mami, t'ha agradat molt, ho sé ;)

Ingredients per a 4 persones:

- 4 pebrots vermells
- 1 tomàquet
- 1/2 esbargínia
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 30 ml de vi moscatell
- 2 grans d'all
- julibert picat
- sal
- pebre blanc

Preparació:

Coure al vapor els pebrots vermells, tallats a trossos sense les llavors i els filaments blancs, amb la mitja esbargínia també tallada sense pelar, durant 20 minuts.

Rentar el tomàquet, escaldar-lo per poder-lo pelar, treure'n l'aigua i les llavors.

Coure els grans d'all al vapor un minutet.

Pelar l'esbargínia i posar-la amb els pebrots en un bol. Triturar-ho fins que quedi un puré fi i passar-lo pel passapuré (així deixem la pell dels pebrots a part). Tornem a abocar el puré al bol i seguim triturant, tot afegint l'oli de manera que emulsioni.

Afegir el moscatell, els alls pelats i el julibert picat, salpebrar i batre un parell de minuts més.

Tallar el tomàquet a dauets petits i barrejar-los sense triturar amb el puré (jo els he posat abans de servir com veieu a la foto). S'ha de guardar el bol a la nevera, tapat amb paper film, un mínim de 12 hores...bé, que s'ha de servir fred.

Queda molt bo acompanyat de crackers o galetetes salades.

Després de la recomanació de Don Lucho, l'amfitrió del HEMC26 dedicat a les receptes per a diabètics, presento aquesta recepta a la convocatòria!

11 comentaris:

Glòria ha dit...

ES veu força atractiu aquest primer plat. Esperem els altres!.

Fins aviat

xaro ha dit...

Ai que bona que deu estar! Segur que caurà aviat...

La cuina vermella ha dit...

Quin vermell més potent que té aquest plat! ha ser boníssim i amb les crakers encara més.

Cuinagenerosa ha dit...

anna, el puré de pebrots té una pinta excel·lent, i el moscatell li deu donar un toc ben diferent.
jo en faig a vegades però en lloc de coure els pebrots al vapor els faig escalivats; anys enrere cobria amb aquest puré uns canelons freds de tonyina que ara m'has fet recordar i que intentaré fer i penjar abans no arribi el fred.

Gemma ha dit...

Jo el faig com el Manel, escalivant els pebrots i l'albergínia enlloc de fer-los al vapor. El toc del moscatell el trobo genial, no ho he provat mai... el proper cop n'hi posaré ;)

illetapitita ha dit...

Uau!
Torno de vacances i em trobo amb aquests plats...
Boníssims tots!
Felicitats!!!!!
Abraçada!

Anna ha dit...

Manel, espero veure ben aviat aquests canelons de tonyina amb el puré de pebrots!!

Suposo que escalivar-los és l'opció més usual...ho provaré!

petons a tots!

Don Lucho ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Don Lucho ha dit...

Este sería un estupendo plato para el Hemc de comida para diabéticos. Me lo prometo para cuando lleguemos al verano acá en el sur. Esta combinación de pimiento, tomate, berenjena y perejil con un intrigante moscatel debe ser buenísima.

Anna ha dit...

Hola don lucho...pues ya tengo entrada para el HEMC de este mes!! un saludo!

El Secretario ha dit...

Hola Anna.

Confieso que tuve que buscar "pebrots" en un diccionario.

De lo demás sí me enteraba y me parece una buena combinación.

Además con ese puntillo que le ha de aportar el moscatel.

Y los crackers o galletitas saladas, completarán unos magníficos sabores.

Saludos y buen provecho.