diumenge, 14 de setembre del 2008

Broquetes de pollastre al iogurt



Amb aquest plat no costa tant tornar a la normalitat. La recepta és del llibre La buena cocina desintoxicante, però tampoc cal tenir la desintoxicació com a objectiu per provar-lo!!!

Ingredients per a 4 persones:

- 8 palets
- 400 gr de petxugues de pollastre
- 400 gr de verdures tallades a daus (patates, pastanagues i carbassons)
- 125 gr de iogurt
- 1 gra d'all
- 1 llimona
- oli i sal
- 5 gr d'espècies xineses

Preparació:

Tallar a daus les petxugues de pollastre.

Barrejar el iogurt (jo vaig posar-ne un per dues persones) amb el suc de mitja llimona, el gra d'all (pelat), la sal i les espècies. Jo no vaig utilitzar espècies xineses sinó una mica de farigola picadeta, pebre variat, un polsim de canyella i una mica de sucre ja que per a mi el iogurt ha de ser un pèl dolcet...això al gust del consumidor, s'ha d'anar tastant.

Coure les verdures, retirar-les i amanir-les amb un rajolí d'oli, sal i el suc de l'altra meitat de llimona.

Fer les petxugues de pollastre a la planxa i deixar refredar.

Muntar les broquetes alternant verdures i pollastre. Finalment, servir amb la salsa de iogurt especiada. És fantàstic com a sopar entre setmana, la salsa de iogurt és lo millor, el repetirem ben aviat ;)

6 comentaris:

xaro ha dit...

bon pla per els que estem de règim!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Doncs fa molt bona pinta.
Fa uns quants dies que estic a dieta per problemes gastrointestinals i aquesta mena de recepta m'ajudarà a sortir de la monotonia de l'arròs bullit i la poma al forn.
Moltes gràcies!

Rosa ha dit...

Sencilla receta y rica a la vez. Que mas se puede pedir.
Saludos

Glòria ha dit...

Això, això, receptes diferents per fer entre setmana quan no hi ha massa temps i a més lleugereta, per treure els dos quilets de més de l'estiu.

Fins aviat

La Taula d'en Bernat ha dit...

Ei, l'altre dia, com et vaig dir, vaig provar aquesta recepta (amb petites variacions) i va tenir molt d'èxit. Vaig suprimir la patata, vaig substituir el carbassó per cogombre cru i vaig afegir dauets de cogombre a la salsa de yogur (com un tzatziqui grec). Una delícia!

Anna ha dit...

Hola a tots! Teniu raó Xaroi Glòria, és bo pels règims, per anar a dormir amb la digestió ben feta, per recuperar-se d'uns dies d'excessos, o dels encostipats o mals de panxa Anna, senzilleta com diu la Rosa.
Anna, a nosaltres no ens agrada massa el cogombre, però per això estan les petites variacions, per triomfar!!! gràcies per explicar-m'ho!!!