I aquest va ser el segon plat, que pot ben ser un plat únic. És una recepta de la nostra estimada Rusqui.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 talls gruixuts (de 4 cm) de rap
- 2 cebes tendres, 6 alls tendres, 4 pastanagues nanes
- 700 gr de barreja de bolets
- 200 gr de pèsols tendres desgranats i 100 gr de faves desgranades i molt petites
- 3 tomàquets madurs
- 200 gr d'arròs bomba
- 1 gra d'all i julivert
- 100 ml d'oli d'oliva, sal i pebre negre
- 2 litres d'aigua mineral
Preparació:
Primer de tot preparem els ingredients:
Partir cada tall de rap en dos, conservant l'espina enganxada en cada meitat de tall, repelar de pells exteriors.
Pelar i tallar a dauets petits i regulars, les cebes i alls tendres, les pastanagues i el pebrot verd.
Netejar i tallar de forma regular els bolets. Ratllar els tomàquets i preparar una picada al morter amb l'all i julivert.
La cocció dura uns 27 minuts:
En una cassola amb l'oli ben calent, salar i fregir per cada cara els 8 tacs de rap durant 2 minuts i retirar-los de la cassola.
En el mateix oli, sofregir-hi els bolets a foc viu durant 3 minuts, salpebrar i retirar-los de la cassola.
També en el mateix oli, coure-hi les verduretes que hem tallat a daus petits, les cebes i alls tendres, pastanagues i pebrot, salpebrar. Ha de sofregir només fins a un punt enrossit, gens fosc, 4 minuts.
Tirar a la cassola el tomàquet ratllat i prosseguir la cocció, 5 minuts.
Afegir-hi l'arròs, sofregir-lo lleugerament i tirar a la cassola els 2 litres d'aigua bullent, deixar-ho coure 5 minuts a foc viu i 5 a foc més lent.
És el moment d'incorporar a la cassola els pèsols, les faves, els talls de rap fregit amb el suc que hi ha després durant el temps de repòs, els bolets i la picada d'all i julivert, deixar-ho coure només 3 minuts més. Rectificar de sal, apagar el foc, deixar-ho reposar 2 minuts, i ja tenim l'arròs sucós llest.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 talls gruixuts (de 4 cm) de rap
- 2 cebes tendres, 6 alls tendres, 4 pastanagues nanes
- 700 gr de barreja de bolets
- 200 gr de pèsols tendres desgranats i 100 gr de faves desgranades i molt petites
- 3 tomàquets madurs
- 200 gr d'arròs bomba
- 1 gra d'all i julivert
- 100 ml d'oli d'oliva, sal i pebre negre
- 2 litres d'aigua mineral
Preparació:
Primer de tot preparem els ingredients:
Partir cada tall de rap en dos, conservant l'espina enganxada en cada meitat de tall, repelar de pells exteriors.
Pelar i tallar a dauets petits i regulars, les cebes i alls tendres, les pastanagues i el pebrot verd.
Netejar i tallar de forma regular els bolets. Ratllar els tomàquets i preparar una picada al morter amb l'all i julivert.
La cocció dura uns 27 minuts:
En una cassola amb l'oli ben calent, salar i fregir per cada cara els 8 tacs de rap durant 2 minuts i retirar-los de la cassola.
En el mateix oli, sofregir-hi els bolets a foc viu durant 3 minuts, salpebrar i retirar-los de la cassola.
També en el mateix oli, coure-hi les verduretes que hem tallat a daus petits, les cebes i alls tendres, pastanagues i pebrot, salpebrar. Ha de sofregir només fins a un punt enrossit, gens fosc, 4 minuts.
Tirar a la cassola el tomàquet ratllat i prosseguir la cocció, 5 minuts.
Afegir-hi l'arròs, sofregir-lo lleugerament i tirar a la cassola els 2 litres d'aigua bullent, deixar-ho coure 5 minuts a foc viu i 5 a foc més lent.
És el moment d'incorporar a la cassola els pèsols, les faves, els talls de rap fregit amb el suc que hi ha després durant el temps de repòs, els bolets i la picada d'all i julivert, deixar-ho coure només 3 minuts més. Rectificar de sal, apagar el foc, deixar-ho reposar 2 minuts, i ja tenim l'arròs sucós llest.
Comentaris: Jo no hi vaig posar favetes perquè no ens fan el pes. Tot i que inicialment sembla que hi ha molta aigua, l'arròs queda al punt. Segurament, quan el torni a fer intentaré posar-hi un brou enlloc d'aigua perquè quedi encara més gustós.
16 comentaris:
Quina pinta que té aquest arròs! Devia ser boníssim! L'enhorabona!
Nena, quin dinar més bo!! Tot i que no soc gaire d'arròs, si son com aquest "caldoset" encara m'els menjo.
Tot i que acabem de sopar només de veure les fotos ja em sembla sentir la fantàstica olor que deuria fer aquest arròs i em fa venir fins i tot salivera!!!!
Segur que provaré de fer-lo!
Aquest arròs és de festa major total
Moltes felicitats
Ester
Aquest arròs fa una pinta fabulosa! Aquesta recepta me l'apunto segur! Felicitats!
Glòria E.
Quina pinta!! ja l'he afegit a la llista, ens encanta l'arros. Però faré la teva suggerencia amb brou en lloc d'aigua.
Felicitats!!
Quina pinta!! ja l'he afegit a la llista, ens encanta l'arros. Però faré la teva suggerencia amb brou en lloc d'aigua.
Felicitats!!
Quina pinta!! ja l'he afegit a la llista, ens encanta l'arros. Però faré la teva suggerencia amb brou en lloc d'aigua.
Felicitats!!
Quina pinta!! ja l'he afegit a la llista, ens encanta l'arros. Però faré la teva suggerencia amb brou en lloc d'aigua.
Felicitats!!
A casa meva, al sud de Catalunya, d'aquest arròs en diríem "arròs caldós" i no "arròs sucós". M'ha fet molta gràcia descobrir aquest barbarisme culinari, no me n'hagués adonat mai si no hagués segur per la teva recepta. Recepta que, per cert, té una pinta estupenda!
Irene
Caldós o sucós, jo en vull un plat! Noia, cuines fantàsticament bé!
Quina pinta aquest arròs, m'encanten els arrossos així és que me l'apunto a la llista, ràpid, ràpid!
Benvolguda Anna, ens agradan molt els teus plats, el nostre desitg seria poger contar amb el teu permis per incloure receptes teves al nostre arxiu de receptes en català http://receptesmaica.wordpress.com/
Salutacions cordials.
Maica&lluís
"Tot fa molt bona pinta"
info@receptesmaica.com
anna, aquest arròs t'ha quedat fantàstic i és una de les meves debilitats, però tens raó que quedria encara més gustós amb un fumet de peix fet amb el mateix cap del rap i unes verdues.
Anna,
En primer lloc, una altra bona recepta de la nostra Rusqui.
Quan l'he llegida, saps en qui he pensat primer que res?, doncs en el Manel i la polèmica de l'arròs amb aigua o amb brou, ja, ja. i veus, aquí hi ha el seu comentari!.
Millor fumet,clar que si!!!
Endavant Maica, és tot un plaer.
petonassos a tots!!!!!!!!!
Publica un comentari a l'entrada