dilluns, 1 de setembre del 2008

Amanida tèbia d'escopinyes i pastanaga



Les escopinyes són d'aquelles coses que quan els diumenges a casa els pares n'obríem una llauna, el repte era veure qui aconseguia punxar-ne més a la vegada...què bones que són. Com no les havia comprades mai de fresques, em vaig decidir i les vaig destinar a aquesta amanideta.

Ingredients per a una persona:

- 1 cogollo d'enciam
- 2 pastanagues (o una depenent de la mida)
- 1/2 terrineta de formatge fresc
- un grapat d'escopinyes
- vi blanc
- vinagre de mòdena
- oli i sal

Preparació:

Pelar les pastanagues i tallar-les a rodanxetes. Coure-les al microones durant dos minutets. Mentrestant, tallar el cogollo i repartir-lo al fons del plat. Col·locar a sobre la pastanaga.

Bullir les escopinyes amb un vas d'aigua i un raig de vi blanc. Quan siguin obertes, reservar-les a un plat i col·lar el suc de la cocció. Amb aquest suc farem una vinagreta, tot barrejant un raig d'oli, un de vinagre de mòdena, sal i unes cullerades del suc (no us poso les mesures exactes perquè ho vaig fer una mica a ull).

Tallar el formatge fresc a dauets i posar-lo a l'amanida, coronada per les escopinyes, algunes amb closca i d'altres sense, perquè no quedi el plat massa atapeït. Regar amb la vinagreta i ja és llest.

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Anna, quin luxe d'amanida, el contrast de colors és espectacular i la foto és estupenda, com sempre un 10!

Cuinagenerosa ha dit...

coincideixo amb els amics de la cuina vermella, amb aquests colors i aquests ingredients, l'amanida deu estar boníssima. veig que has tornat forta de les vacances!

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten les escopinyes...i fetes al vapor tal qual estan bonissimes...són com les pipes...no puc parar de menjar-ne!!!
Petunets,
Eva.

xaro ha dit...

MMMMMMM.......que bó, a mi em passa com l’Eva , això que vaig passar uns anys que tot el marisc em feia al•lèrgia i no saps el que vaig patir!!!

Gemma ha dit...

Les amandides tèbies en general m'encanten! Són una de les coses de la cuina moderna d'avui que més he introduït a la cuina: un formatge de cabra gratinat, un escabetx de gall d'indi o de sardines, unes tiretes de bacon... el fred-calent trobo que queda molt bé!
I ara tu m'has donat aquesta idea amb les escopinyes, que a casa ens encanten! Genial, la faré!

Irene ha dit...

Ei Anna!
A veure si t'animes amb el HEMC d'aquest mes (l'organitza el meu blog) que se't trobat a faltar! I el tomàquet dóna molt joc... Jo avui m'hi poso!

Ja vaig veure lo de la teva triathló! Ostres, jo no sé si m'atreviria a fer una triathló sencera, per molt express que sigui. Suposo que és qüestió d'entrenar-se una mica, però és que córrer i jo som incompatibles! Ja ens mantindràs informats de les teves properes fites esportives!

Irene

Anna ha dit...

Hola a tots! gràcies pels comentaris! El fred i calent, a més, ve de gust tant a l'estiu com a l'hivern!

Irene, ja tenia previst participar a aquest HEMC, me n'he perdut dos: el del gluten i dels préssecs...quina ràbia, no vaig tenir temps i vaig decidir no estressar-me encara més...de fet, tampoc vaig poder participar al MEME de la Montse Seguís...però això s'ha acabat!!!

petons a tots!