dissabte, 1 d’octubre del 2022

Quiche de figues i carbassa



Avui he preparat uns quants plats per un dinar amb amics. Dia assoleiat i bona companyia.

Començo pel que m'ha agradat més tots, una quiche que combina deliciosament el dolç i salat, me la quedo com a TOP del Kiwi!

Ingredients:

- 200 gr de carbassa
- 3 ous
- 300 gr de nata amb 35% MG
- 1 culleradeta de sal
- 1 pessic de pebre negre
- 60 gr de formatge de cabra
- oli d'oliva
- 1 làmina de pasta brisa
- 10 figues fresques (jo n'he fet servir unes 6)
- 5 fulles d'alfàbrega fresca

Preparació:

Pelem la carbassa i la tallem a dauets. L'escaldem 5 minuts en aigua bullent, la colem i refredem.

Triturem els ous amb la nata, la sal, el pebre i el formatge de cabra.

Col·loquem la massa brisa a un motlle rodó d'us 20 cm. Punxem la base i ho enfornem 10 minuts a 180º o seguint les instruccions de la marca. 

Mentrestant tallem les figues a quarts o més petita i cal.

Aboquem el farciment per sobre de la base i afegim les figues pel damunt.

Enfornem la quiche 30-35 minuts a 180º, fins que hagi quallat.

La desmotllem i repartim per sobre fulles d'alfàbrega picada.

Boníssima!!!