dimecres, 27 de juny del 2012

Tapenade de Provença




Una recepta fàcil de preparar i que tindrà molt d'èxit en qualsevol àpat de picar o com a entreteniment. La trobareu al llibre de la Thermonix els que la tingueu, però es pot fer simplement amb el minipímer.


Ingredients per a 300-400 gr aprox:


- 100 gr d'oli d'oliva
- 330 gr d'olives negres sense òs (els vem treure amb l'estri de treure pinyols de les cireres)
- 50 gr de tonyina al natural (en conserva)
- 3 grans d'all (en vem posar 1)
- 8 filets d'anxova
- 1 culleradeta d'alcaparres
- 1 culleradeta de romaní
- pebre en pols


Preparació:


Col·locar un bol sobre la Thermomix, pesar l'oli i reservar.


Posar al vas la resta d'ingredients i triturar programant 3 minuts velocitat progressiva 5-10.


Amb l'espàtula baixar les restes de triturat cap avall. Amb el cistell posat sobre la tapa, programar velocitat 4 i anar afegint l'oli poc a poc sense programar temps. Quan hagi caigut tot l'oli, parar la Thermomix i ja està llest. 

1 comentari:

Unknown ha dit...

que fàcil de fer! i està tant bona!