diumenge, 24 de gener del 2010

Amanida de nadal amb caldereta de gambes



Com ja és tradició, vaig preparar el sopar de la nit de Nadal tipus "pica-pica". Com havia assistit al curs de l'escola de cuina Montserrat Seguí, vaig sorprendre amb uns entrants molt bons.

El primer d'aquests entrants és un xarrup de caldereta, que a la recepta original és de llagosta però es pot fer de bogavante, llagostins, etc. Amb aquests ingredients en surten 20 racions, però tot i que en necessiten menys, sempre podeu congelar el que us sobri per una altra ocasió.

Vaig voler completar l'entrant amb una amanida que envoltava el vas de xarrup.

Ingredients per a unes 20 racions (de caldereta):

caldereta:
- 1 kg de gambes
- 400 gr de cebes
- 1/2 pebrot vermell
- 1 gra d'all
- 400 gr de tomàquets vermells
- 1 i 1/4 litres de fumet de peix o aigua mineral
- picada: 1/2 gra d'all, julivert, 5 gr de xocolata, sal
amanida:
- 1 escarola
- magrana
- avellanes torrades
- alvocat
- oli i vinagre
- sal

Preparació:

Escalfar una mica d'oli a una cassola al foc i saltar les gambes a foc viu. Enretirar, deixar refredar i separar els caps i els cossos. Reservar els sucs.

Pelar la ceba, picar molt petita i sofregir a la mateixa cassola. Afegir el pebrot vermell picat i deixar coure. Incorporar el gra d'all i finalment el tomàquet ratllat. Deixar-ho coure uns 10 minuts i incorporar els caps, el suc i el fumet. Salar i deixar coure durant 20 minuts. Enretirar els caps de les gambes, triturar, incorporar la picada i deixar arrencar el bull. Reservar.

Pelar les cues de gamba, tallar a trossets i punxar a una broqueta que es posaria sobre el gotet de xarrup. Jo les he posat senceres a l'amanida. Servir la caldereta molt calenta.

A banda, netegem i tallem l'enciam, que posem al voltant del gotet de xarrup de caldereta a cada plat. Repartim per sobre la resta dels ingredients (els fruits de la magrana, les avellanes, l'alvocat, les cues de gamba) i ho amanim.

2 comentaris:

Sílvia A. ha dit...

Ostres!!!aquest nadals a BCN com sempre vaig passar pel carrer València i em va sobtar no veure el cartell de l'escola de la Montserrat Segui (jo vaig anar ara fa uns 25 anys, uf quants! be era molt joveneta)i ara al veure el teu post només et vull demanar on són ara? qui ho porta, les filles, una noia (que ara deu ser una senyora que es deia Arcadia , si no recordo malament? fes-me cinc cèntis per favor ja que tinc molts bons records.
L'amanida segur que ben bona, totes les recptes surtien bé.
Gràcies per portar-me tans bons records!!!!

Anna ha dit...

Hola Sílvia! Doncs deu ser a la mateixa porta que abans perquè la cuina és antiga i pel que va dir la filla de la Montse Seguí, que és qui dona la classe, és l'escola de sempre. Hi havia una altra senyora més gran ajudant, potser és l'Arcadia, no ho sé. Em va encantar assistir a les classes, vaig aprendre un munt. La filla es diu Marta Queralt i aquestes són les dades de l'escola: Escola de cuina Montserrat Seguí
c/ València, 514 entlo.1ª 08013 Barcelona
telf: 93 245 92 22
www.cuinamsegui.com

una abraçada!