dissabte, 28 de febrer del 2009

Salmó marinat, gaspatxo de poma i cogombre i pannacota de iogurt



Quin títol més llarg! Doncs descriu a la perfecció aquest entrant, que és molt refrescant i, a més, permet jugar una mica amb els convidats, ja que el gust del gaspatxo no és obvi i al principi els semblava pinya...el mateix va passar amb la pannacota, que té un gustet molt bo a peix. Us ho recomano!! Haureu vist la recepta al Descobrir cuina del ferbrer, dedicat al wok i al salmó.

Ingredients per a 4 persones:

per al tàrtar
- 100 gr de salmó fresc, tallat a daus petits
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- 5 gr de porradell trinxat
- 5 gr de fonoll trinxat
- 5 ml de suc de llimona
- sal i pebre blanc
per al gaspatxo
- 1 cogombre pelat i sense llavors
- 1 poma trinxada i sense llavors
- 1 cullerada de nata líquida
- 100 ml de suc de poma natural
- sal, sucre, suc de llimona
per a la pannacota de iogurt
- 200 ml de iogurt
- 50 ml de brou de peix
- fonoll trinxat
- mitja fulla de gelatina (1 gr)
- sal i pebre negre

Preparació:

Per al tàrtar, barrejar tots els ingredients i reservar-los.

Per al gaspatxo, fer un puré amb tots els ingredients i salpebrar-ho. Colar-lo i posar-lo a la nevera dues hores.

Per a la pannacota de iogurt, desfer la gelatina prèviament hidratada amb aigua freda en el brou calent, i refredar-lo fins als 30ºC. Barrejar-ho amb els altres ingredients i posar-lo en gots a la nevera.

Per muntar-ho, cobrir la pannacota amb el gaspatxo fred i servir-lo amb el salmó marinat servit en culleretes.

Si voleu donar-li més potència, utilitzeu cogombres envinagrats, o ho vaig fer i va quedar molt bé. En canvi, vaig utilitzar la meitat dels ingredients per fer els gotets, ja que en vaig utilitzar de més petitons. També em va sobrar una miqueta de tàrtar de salmó, que em vaig menjar el dia següent amb unes torradetes de pa com un "enfilat".

2 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmmm...se m'havia passat aquesta recepta!!! M'encanta!!! La faré aquest diumenge que ve la familia a dinar a casa!!! T'ha quedat una presentació fantàstica!!!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Anna, jo com l'Eva aquesta recepta se'm va colar!! ;) T'ha quedat espectacular!! I deu ser deliciós!! :)
Petons!