dijous, 24 de gener del 2008

Pastís de xocolata fosa



És un clàssic dels pastissos de xocolata, segons Trish Deseine, l'escriptora del llibre "Pasión por el chocolate". És boníssim. I va ser la nostra contribució al dinar del dissabte.

Important!: preparar-lo la nit anterior, o pel matí si es pensa servir per la tarda.

Ingredients per a 6-8 persones:

- 200 gr de xocolata negra
- 200 gr de mantega
- 5 ous
- 1 cullerada sopera de farina
- 250 gr de sucre

Preparació:

Escalfar el forn a 190ºC. Fondre conjuntament la xocolata i a mantega, al microones o al bany Maria. Afegir el sucre i deixar refredar una mica.

Incorporar els ous un a un remenant bé amb una cullera de fusta després d'afegir cada ou. Afegir la farina i allisar bé la barreja.

Abocar en un motlle fons d'uns 20cm de diàmetre i escalfar durant 22 minuts. El pastís ha de quedar lleugerament tremolós al centre. Treure del forn, desmotllar-lo ràpidament i deixar refredar i reposar.

Nosaltres el vem acompanyar amb una bola de gelat de vainilla.

5 comentaris:

Robert Camps ha dit...

Wola Anna!
Segur que deus ser una cuinera exelent!
Tot aixo que publiques fa una pinta increible!
Tu sabries la recepta del Brownie de xocolata?
Esque un dia en un aniversari que vaig estar en vaig menjar un i ames portava bocinets de nous, i estava bonissim!!!

Salud!!!

Anna ha dit...

Hola Robert!
Si que en tinc la recepta, te la poso en un nou post i ja em diràs com t'ha anat.

una abraçada!

Anònim ha dit...

Uala, que bo !!!! Aquest em sembla que provarè de fer-l'ho ( això si, requerirà un parell de classes extres d'spinning ...)

Anna ha dit...

Ei!! spinning a la russa..."venga, venga, vamos a tope, que ya queda poco, grrrrrrrrrrrr!!!" jeje

Unknown ha dit...

Moltes gràcies Anna. Només em faltava la recepta pq dono fe que és el millor pastís de xocolata que he menjat mai, tot i que recomano a tothom que el vulgui menjar, que fagin un àpat lleuger per tenir lloc a l'estómac per un bon troç de pastís amb gelat de vainilla (indispensable...). Petons i endavant!!