dijous, 10 de gener del 2008

Bolets, fruita i verdura al forn



I la setmana va de verduretes! (aquesta recepta és de la Carme Ruscalleda de la revista Descobrir Cuina)

Ingredients per a 4 persones:

- 8 alls tendres molt fins
- 16 tomàquets de cirera (o cherry)
- 16 cebetes de platillo
- 600 gr de bolets frescos variats
- 2 plàtans
- 2 peres
- 1 carbassa petita (o una tallada de 400 gr)
- 50 gr de panses petites, blanques sense pinyol
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:

En un bol posar-hi: els alls tendres nets i tallats a bastonets, els tomàquets nets i tallats per la meitat, les cebetes pelades i tallades a quarts, els bolets nets i a talls regulars, la carbassa sense pell i tallada a bastons, la pera igual que la carbassa, i les panses senceres.

Afegir l'oli, sal i pebre, barrejar tots els ingredients i abocar-ho a una safata de forn, folrada amb paper sulfurat per no perdre el suc de la cocció.

Posar la safata al forn durant 5 minuts a 200ºC. Enretirar-la i afegir-hi el plàtan tallat a bastons, remenar-ho tot amb compte i tornar-ho a enfornan 8 minuts més. El plat ja és a punt de servir.

Per fer-ne un plat únic, com proposa la Rusqui, afegir mitja butifarra crua i oberta o unes salsitxes a trossets com he fet jo) a l'inici de la cocció, i al final trencar-hi un ou per comensal i gratinar-ho uns 30 segons perquè quedi al punt.

2 comentaris:

c de cocina ha dit...

Vaja, sembla original. El platan segur que li dona un puntet diferent.
Saluts

Anna ha dit...

El contrast de sabors és molt bo i es poden combinar els aliments que més t'agradin...la propera vegada hi posaré carbassó, maduixes i ho coronaré amb una mica de formatge de cabra.