dimarts, 2 d’octubre del 2007

Wok de pollastre i mango



Tot i que és per fer-lo amb el wok, vaig haver d'adaptar el plat ràpidament a la paella quan vaig comprobar que el wok que m'havien portat els reis no era per cuines d'inducció... les verdures ja eren dins!

Ingredients per 4 persones:

- 4 petxugues de pollastre
- 1 mango
- 1 ceba gran
- 1 pebrot vermell
- 3 cullerades de salsa de soja kikkoman
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 3 tasses d'arròs (gra llarg)
- sal i pebre

Preparació (per wok):

Es tallen les petxugues a filets i a tires. Es pela la ceba i es talla a rodantxes. Es neteja el pebrot, se'n treuen les llavors i es talla a tires fines. Es pela el mango i es talla també a tires.

Es bull l'arròs en aigua salada, s'escorre i es deixa reposar.

Es calenta l'oli en un wok, s'afegeix la ceba i el pebrot, i es salten a foc viu durant 2 minuts.

S'afegeixen les tires de pollastre, es barreja amb una cullera de fusta i es deixen coure a foc mig durant uns 5 minuts, remenant de tant en tant. S'incorpora al wok la salsa de soja i el mango i es deixa uns 2 minuts més.

Finalment, es distribueix el saltat als plats, es rectifica de sal i s'esporvoreja amb un xic de pebre. Es serveix acompanyat de l'arròs.

Si no t'agrada el mango, simplement no en posis, tot i que és la gràcia del plat...el pebrot verd també hi queda bé. Una altra opció és barrejar el saltat amb l'arròs a la paella mateix just abans de servir-ho, queda molt bo. Ah! I si no tens wok, cou els ingredients durant més temps (ja que la cocció és més lenta).