dilluns, 8 d’octubre del 2007

Tomàquets farcits



He provat aquesta recepta aquest diumenge i l'he portat a casa els papis. A ma mare li ha agradat molt, s'ha de dir...i és que és senzilla però molt bona, i amb els tomàquets que vem comprar al mercat, no podia sortir d'una altra manera!
Val a dir que anava sobre segur, ja que el plat l'havia tastat a ca la sogra ;)

Ingredients per a 5 persones:

- 10 tomàquets d'amanir per farcir (grossos, vermellots i més madurs que verds)
- arròs (1 got i escaig)
- 3 llaunes de tonyina
- formatge parmesà en pols
- formatge ratllat
- oli
- sal i pebre

Preparació:

Primer de tot s'han de rentar bé els tomàquets i obrir-los per dalt fent un tall com si fos una tapa. Es buiden amb compte de no trencar-los, si tens una cullera especial per fer-ho millor. Es deixen els tomàquets cap per avall perquè deixin anar l'aigua.

Amb la polpa que hem tret dels tomàquets en fem salsa, en una paella amb una mica d'oli i sal. Mentrestant, bullim l'arròs en aigua amb sal.

Barregem dins d'un bol l'arròs ja refrescat amb aigua freda i escorregut, amb la tonyina i amb el suc de tomàquet. Afegim sal i pebre segons el gust i unes tres cullerades de parmesà. Es farceixen els tomàquets amb la barreja, es posa un grapat de formatge ratllat a sobre de cadasun d'ells i es gratinen al forn, que no ha d'estar massa fort perquè doni temps a que els tomàquets quedin ben fets.