dimarts, 23 d’octubre del 2007

Sardines a la planxa



Generalment, el peix és una bona font de vitamina B i, en el cas de les espècies greixoses, també de vitamines A i D. Pel que fa als minerals i oligoelements, la carn de peix està considerada una font valuosa de calci i fòsfor en particular, i també de ferro, zinc, seleni i coure. Els peixos d'aigua salada tenen, a més a més, un alt contingut de iode.

El peix blau conté entre un 5 % i un 15 % de greix; la composició d'aquest greix és rica en àcids grassos poliinsaturats omega-3, molt beneficiosos per al cor i l'aparell cardiovascular.

Els metges recomanen menjar peix quatre vegades a la setmana (dues peix blau), i per posar-ho en pràctica el dissabte vaig comprar unes sardines, que no havia fet mai pel mite de les olors que deixa a la cuina.

Ingredients per a 4 persones:

- 16 sardines
- 4 grans d'all
- julibert
- sal gruixuda
- oli

Preparació:

Neteja les sardines amb aigua freda i asseca-les amb paper absorvent i sala-les. Escalfa la planxa, que sigui ben calenta.

Tira un bon raig d'oli a un morter i aixafa-hi els 4 grans d'all ja pelats. Passa les sardines per la barreja d'oli i all, com si fos un arrebossat, i ja les pots fer a la planxa 3 minuts per banda.

En definitiva, que menjar sardines és sa, barat i molt fàcil!! Ah, i si poses l'extractor no queda cap mena d'olor a la cuina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mira tu per on que avui he comprat sardines i m'ha agradat la idea aquesta de passar-les per l'oli amb l'all. A veure què...