diumenge, 26 d’abril del 2020

Alvocats farcits



Quin diumenge!

Aixecar-se a "la natura", amb el so dels ocellets, sortir de la tenda i entrar a casa per esmorzar!

Amb un solet fantàstic hem sortit a fer un passeig, el primer després de tots aquests dies de confinament, i a la tornada m'he dit...si, avui és el dia de fer aquestes dues receptes, la dels alvocats i la dels xampinyons marinats que penjaré a continuació.

Al proper dinar amb amics o família les tornaré a fer segur. Fàcils de preparar i boníssimes!!! M'he tornat una mega-fan dels alvocats, siguin en guacamole, amb una torrada amb salmó fumat, o a l'amanida. Tinc una recepta de pa de pessic d'alvocat que encara no he provat, d'un curs a una pastisseria de Sant Cugat, caurà aviat!

I mentre escric aquestes línies sento l'oloreta del pa de pessic amb poma que s'està acabant de coure, ja tenim berenar!

Ingredients per a 4 persones:

- 2 alvocats
- 200 gr de gambes blanques pelades i cuites
- 1 tomàquet gran o 2 petits
- 1 llimona
- 1 iogurt grec
- 1 culleradeta de mostassa amb herbes (jo he posat Dijon)
- sal i pebre negre

Ingredients:

Talleu els alvocats al llarg i per la meitat i retirar-ne els pinyols. En un bol posar tota la polpa i guardeu-los per farcir. Treballeu la polpa i regueu-la amb la meitat del suc de llimona.

Peleu el tomàquet, retireu-ne les llavors i talleu-lo a dauets. Piqueu les gambes a bocins; incorporeu els dos ingredients al preparat de la polpa i barregeu bé.

En un bol petit, barregeu la resta de suc de llimona amb la mostassa, el iogurt i un toc de sal i pebre. Aboqueu-ho al bol gran, on teniu l'alvocat, i barregeu-ho delicadament; ompliu amb la barreja els alvocats que heu buidat. Deixeu-los una estona a la nevera.

Bon profit!