dilluns, 15 de febrer del 2016

Bundt Cake de nata muntada i vainilla



La mami m'ha deixat el seu motlle Bundt per provar alguna recepta d'aquest tipus de pastís del llibre de la bloguera "El rincón de Bea". El resultat no ha pogut ser millor, és espectacularment esponjós, i queda preciós. No l'he ni decorat, serà l'esmorzar dels propers dies (i berenar, i per picar...). N'hi hem donat un trosset a l'àvia Juanita, que és molt llaminera, n'ha tastat l'àvia Mª Rosa i demà un altre trosset serà pels avis de Sant Feliu, en aquest cas els el portarà el seu net malalt que tampoc podrà anar encara a l'escola...aquesta grip ;(

Ingredients:

- 285 ml de nata líquida per muntar ben freda
- 180 gr de sucre (la recepta indicava 200 gr)
- 3 ous
- 200 gr de farina
- 50 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- 2 culleradetes de llevat químic en pols
- 3/4 de culleradetes de sal
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla

Preparació:

Escalfem el forn a 175ºC. Untem amb oli un motlle tipus Bundt de 25 cm, o el ruixem amb spray especial per desmotllar-lo fàcilment.

Tamisem les farines, la sal i el llevat i reservem. Batem la nata fins a muntar-la i la reservem.

Batem els ous a velocitat mitja-alta durant 3 minuts. Anem afegint el sucre a poc a poc a culleradetes perquè es dissolgui, fins que els ous blanquegin, doblin el seu volum i quedin escumosos. Trigarem uns 5 minuts més en total. Quan quedi un minut per acabar, afegirem l'extracte de vainilla.

Incorporem la barreja de la farina als ous batuts en tres vegades. Just quan no quedin restes de farina, afegim la nata muntada també en tres vegades fins que quedi ben integrada.

Aboquem la bareja al motlle Bundt, allisem la superfície i ens assegurem que no quedin trossos sense omplir. Per això, li fem uns cops sobre el marbre on haurem posat un drap per no fer malbé el motlle.

El coem al forn entre 35 i 45 minuts, jo amb 35 justos en vaig tenir prou. Comprobem amb una agulla que està fet quan surti neta.

El treiem del forn i deixem reposar sobre una reixeta 10 minuts. Insisteixo que és important que siguin 10, ni més ni menys. Després el desmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.