M'agrada provar receptes noves. El Jordi no ho entén, diu que si ja hi ha una recepta de pastís de formatge que ens agrada, no cal fer-ne una de diferent. Però jo sempre penso que n'hi pot haver una de millor!
En aquest cas, es tracta d'un pastís alemany, ja que l'he trobat sota el títol Quarktorte al blog El Rincón de Bea, que explica que va trobar la recepta a un llibret de receptes d'aquest país. Això em fa pensar en els struddles de formatge ricotta que hem menjat aquest estiu a Itàlia i Àustria (Topfenstruddle), boníssims!!!
Espero que us agradi!
Ingredients:
- 125 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 3 ous
- 500 gr de formatge Quark
- 75 gr de Maizena
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1/2 culleradeta de pasta de vainilla
- 1 i 1/2 cullerades de suc de llimona
- 1 cullerada de ratlladura de llimona
- 1 pessic de sal
- 1/4 de cullerada de cremor tàrtar
Preparació:
Preescalfem el forn a 180ª i preparem un motlle de 20cm de diàmetre que untem amb mantega i farina.
Muntem les clares amb el pessic de sal i el cremor tàrtar a punt de neu i les reservem. Batem la mantega a punt de pomada amb el sucre fins a tenir una crema homogènia. Hi afegim els ous un a un a mida que l'anterior està totalment integrat. Aboquem la Maizena junt amb el llevat tamizats i barregem de nou.
A un altre bol barregem el formatge Quark amb la vainilla i el suc i la pell de llimona. Barregem les dues masses i finalment i aboquem en dues tandes les clares muntades que barregem amb moviments envolvents.
Ho coem al forn uns 40-45 minuts i ho deixem temperar sobre una reixeta abans de desmotllar-lo.
El odem servir amb coulis de fruits del bosc, o xocolata calenta. És bo tebi o ben fresquet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada