diumenge, 16 de febrer del 2014

Pastís selva negra pel Jordi

Per celebrar l'aniversari del Jordi vaig preparar un pastís selva negra, o una aproximació, ja que a en Jordi no li agraden les cireres confitades o sense confitar als pastissos.

Els pastissos decorats amb fondant són molt xulos, però sé que a ell li agrada poder-se'l menjar sencer, sense haver de treure una capa de sucre. Per tant, no vaig dubtar gens a fer servir la recepta de pastís humit de xocolata que havia après a la classe de pans de pessic de la botiga Alice Cake Shop de Sant Cugat (va ser molt difícil dcidir quin dels 4 era més bo!).

Ingredients:

- 65 gr de cacao amargant en pols
- 240 ml d'aigua
- 3 ous L
- 235 gr de farina
- 300 gr de sucre
- 15 gr de llevat químic
- un pessic de sal
- 230 gr de mantega
- melmelada de cirera
- nata líquida per muntar (uns 400 ml)
- xocolata negra fondant per a postres

Preparació:

Escalfar l'aigua fins que bulli (o sigui ben calenta) i dissoldre-hi el cacau i el sucre. Deixar temperar. Fondre lleugerament la mantega per tenir-la a punt de pomada. Amb unes barilles manuals batre els ous i barrejar-los amb el cacau dissolt i amb la mantega-

Tamisar junts la farina, la sal i el llevat i afegir-ho a la barreja anterior d'una sola vegada i remenar fins que quedi ben incorporat (batre o just).

Posar al forn a 180º fins que veieu que està fet quan punxant amb un escuradents o agulla surt net (de 45 minuts a 1 hora). Deixar refredar al motlle uns 20 minuts abans de passar-ho a una reixeta.

Pel farcit, posar una capa de melmelada de cirera al mig i una altra fineta sobre la part de dalt del pastís. Muntar la nata i repartir-la sobre la primera capa de melmelada i cobrir tot el pastís. Fer virutes de xocolata amb un tallador de formatge i col·locar-les sobre el pastís.