diumenge, 25 de maig del 2008

Canelons de llagostins amb maionesa de porradell



Quan vaig llegir aquesta recepta a la revista Descobrir Cuina, la vaig marcar per fer-la en alguna ocasió, però després d'assistir al curs de cuina del Pep Nogué a l'Espai Consum, i de tastar els canelons que va fer de llagostins, ho vaig tenir claríssim! Van resultar molt fàcils de fer i sobretot molt bons.

Ingredients per a 4 persones:

- 12 làmines de pasta de caneló
- 100 gr d'albergínia escalivada
- 100 gr de tomàquet
- 100 gr de remolatxa cuita
- 1/2 kg de llagostins (o 1 cranca)
- 1 escalunya
- sal
- 2 rovells d'ou
- el suc de mitja lima
- 300 ml d'oli d'oliva
- 1 manat de porradell (cibulet o cebollino)
- 1 raig de vinagre de mòdena
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- enciam per acompanyar

Preparació:

Bullir la pasta en una olla amb aigua abundant i sal. Quan siguin cuites, refredar-les en aigua freda i deixar-les assecar sobre paper de cuina o un drap net.

En la mateixa aigua de bullir la pasta, bullir els llagostins (jo ja els vaig comprar cuits), deixeu-los refredar i peleu-los, traien el cap.

Picar l'albergínia, la remolatxa i l'escalunya. Escaldar els tomàquets per treure'ls la pell, treure'n les llavors i tallar-los a dauets.

Per la maionesa de porradell, posar els rovells en un bol, el suc de lima i un pols de sal. Barrejar bé i anar afegint 200 ml d'oli d'oliva. Un cop sigui emulsionada, afegir-hi el porradell picat molt fi.

En un bol barrejar tots els ingredients amb la maionesa (jo no la vaig posar tota), i omplir els canelons. Acompanyar amb enciam i amanir amb una vinagreta d'oli d'oliva, vinagre de Mòdena i mostassa.


Boníssim!!!

11 comentaris:

Selerines ha dit...

Thanks for commenting in my blog... Kindly add my link into your blog and keep in touch!!!!

Ester ha dit...

Ostres Anna, t'han quedat igualets, igualets. Jo també els faré segur, ja en penjaré la foto.
Una abraçada
Ester

Gemma ha dit...

Que ràpida! T'han quedat molt bé ;)
Jo també tinc ganes de fer-los, però amb cranca!
El toc que donen la remolatxa i l'albergínia és fantàstic!

Anònim ha dit...

Aquests cauen segur. Tenen molt bona pinta i no semblen difícils... Mmmm.

RUBEN ha dit...

ei!! Has estat la primera a fer una de les receptes de l'altre dia! T'han quedat molt bé!!
Una salutació

Anònim ha dit...

Anna!!!!...Quina pinta!!!...T'han quedat fantàstics...i segur que brutals de gust!!!...Molt bé aquests deures...has estat la primera!!!!
Petunets,
Eva.

Glòria ha dit...

Ja els has fet!!!!. Que bé que t'han quedat i ben bons, suposo. A mi també m'agrada la idea dels llagostins en lloc de la cranca. Com que segur que algu els farà com la recepta original, ja compararem.

Fins aviat!

mercè ha dit...

Hola.

El meu comentari no va de menjars.
I que consti que miro tot sovint el teu blog, per dir-ho d'altre manera: et vaig seguint de lluny. Va de... compartir un premi que m'han donat. Està a "captant detalls".
Ara entraré en el blog de'n Jordi, a compartir-lo amb ells també, peró com veig poc moviment par aquell indret, així ho sabrà sagur.
Un petó molt fort.

Anònim ha dit...

Hola, hola!
Jo estic amb la Mar: aquests no trigaran gaire a caure! QUin bona pinta i que fàcils que són. Hem recorden a una galets farcits que vaig posar a Olleta i que fa la meva germana...

Salut!

Massitet

La cuina vermella ha dit...

Anna, ara en comptes de anomenar-te la reina del coconut et corono amb el nom d'Anna la ràpida!
Uau, t'han quedat fantàstics (com tot el que fas)!
petons.

Anna ha dit...

Ei! Jo he estat ràpida a fer-los, però vosaltres també a visitar-me!!
No estava premeditat...però dissabte vaig tenir una visita inesperada i vaig voler fer algo especial que no fos complicat. Només vaig haver de comprar els llagostins i la remolatxa. Bé, ja els heu provat, i fets a casa queden també molt bons!

Baba, moltes gràcies per compartir el premi a l'amistat amb mi. Un petonàs!!