dijous, 13 de març del 2008

Sopa de ceba



Aquesta sopa m'ha encantat, el vi li dona un gust molt potent. És del llibre "Cuinar per ser feliç" de la Carme Ruscalleda).

Ingredients per a 4 persones:

- 1.500 ml de caldo de pollastre
- 500 gr de cebes de figueres
- 30 gr de mantega
- 20 ml d'oli
- 10 gr de farina
- 50 ml de Porto
- 80 gr de formatge Emmental ratllat
- llesques de pa tallat primet

Preparació:

Sofregir les cebes tallades a la juliana en una olla amb l'oli i la mantega. Quan comenci a enrossir, uns 8 minuts, salpebrar.

Tirar-hi la farina i sofregir-la, mig minut, tirar-hi el vi de Porto i el caldo lleuger bullent, deixar-ho coure tot junt a foc baix i tapat durant 25 minuts, afinar de sal i ja està llesta.

Per servir es poden posar les llesques de pa al fons del plat, escaldar-ho amb la sopa i repartir el formatge per sobre al gust. També es pot tirar un our cru, el formatge ratllat a sobre i gratinar-ho.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ui m'agrada molt la sopa de ceba, però mai l'havia fet així. La provaré!

Anna ha dit...

La veritat és que tenint el caldet ja fet és un plis ;)