diumenge, 26 de desembre del 2021

Moniatos farcits de botifarra blanca, poma i nous


El Cuines de novembre va de moniatos, i he fet una de les dues receptes que més em van cridar l'atenció. La primera uns nyoquis de moniato amb bolets que van quedar prou bé!

La segona és la que us deixo en aquesta entrada, acompanyada d'una mica de verd, indispensable pels àpats!!

Ingredients per a 4 persones:

- 4 moniatos
- 1 botifarra blanca
- 1 poma
- un grapat de nous pelades
- formatge ratllat

Preparació:

Escalfem el forn a 210ºC, netegem els moniatos, els emboliquem amb paper d'alumini i els coem 1 hora i mitja. Els deixem refredar.

Els tallem per la meitat i hi fem un forat amb una cullera, sense arribar a la pela i procurant que no es trenquin. Reservem la polpa que hem tret a un bol.

Separem la tripa de la botifarra i la tallem a rodanxes no gaire gruixudes. Pelem la poma i la tallem a dauets.

Escalfem una paella a foc baix, i hi posem la carn de la botifarra. Quan hagi canviat de textura i s'hagi desfet el greix, la retirem del foc i hi posem els cubs de poma i les nous, una mica esmicolades amb les mans.

Ho barregem tot i afegim la polpa reservada. Ho mesclem bé.

Farcim els moniatos i el posem a una safata de forn amb un ful de paper antiadherent. Els cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem a 180ºC, 10 minuts.