dissabte, 7 de març del 2020

Risotto de cloïsses



Risotto es-pec-ta-cu-lar!!! No us el podeu perdre, però té truc, cal utilitzar un bon brou i unes bones cloïsses i és èxit assegurat. 

He tret la recepta de la revista CUINA, tot i que he fet alguna petita variació.

Ingredients per a 4 persones:

- 350 gr d'arròs (arborio o bomba)
- 1,5 kg de cloïsses (fina mitjana gallega de peixacasa.com)
- 100 ml de vi blanc sec
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 2 tomàquets mitjans
- 1 litre de brou de peix (el de peixacasa.com és ideal)
- 1 sobre de safrà o 4-5 brins
- 1 brot de fonoll
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:

Renta les cloïsses (que hem tingut prèviament amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra) amb cura i passa-les a una cassola gran, amb el vi i la farigola. Tapa-la i cou-les a foc viu, tot remenant-les de tant en tant i fins que les closques s'hagin obert.

Separar-ne la carn i reservar-la calenta. Col·la el suc de la cocció que ha quedat i barreja'l amb el brou de peix, incorporant-hi el safrà (si tens brins, abans torra'ls lleugerament a una paella calenta). Escalfa'l a foc suau.

Pela i pica la ceba i l'all ben menuts. Salta'ls a foc suau 3-4 min, amb un bon raig d'oli, sense que s'enrosseixin.

Incorpora l'arròs i remena'l fins que els grans quedin translúcids. Incorpora-hi dos cullerots de brou calent i anar afegint-ne quan sigui necessari durant tota la cocció.

Renta els tomàquets, pela'ls i talla'ls a dauets no garie grans. Talla també dauets més petitets de fonoll (la quantitat com d'una ceba petita). Quan l'arròs estigui al punt, salpebra'l (a mi no m'ha calgut posar-hi sal, tasta'l abans) i incorpora-hi les cloïsses, els daus de tomàquet i de fonoll. Remena-ho i deixa-ho reposar 3 minuts, amb el foc apagat i la cassola/paella tapada.

Bon appetit a tutti!