Una variant dels canelons tradicionals que ens ha agradat molt. Quan vaig tenir el farcit fet vaig tenir alguns dubtes, però el resultat el dia següent va ser boníssim, molt amorosits i de gust suau.
Veureu que els canelons semblen més llargs del normal, aquesta vegada vaig probar la pasta de caneló italiana, que bàsicament és un macarró del tamany d'un caneló. Es cou al dente, es farceix amb una cullereta i cap a la plata de forn. Van quedar bons igual, però prefereixo la versió tradicional de plaques de pasta.
Ingredients per a uns 30 canelons:
- 1 kg de pollastre desossat a trossos
- 300 gr de ceba
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets vermells
- 70 gr d'oli d'oliva
- 20 o 30 gr de ceps
- 150 gr de conyac
- sal i pebre
- 1 fulla de llorer
- 90 gr de foie
- 30 plaques de canelons
- 1 litre de beixamel
- 1 culleradeta de pols de ceps
- 50 gr de formatge ratllat per gratinar
Preparació:
Hidratem els ceps amb aigua calenta. Posem al vas la ceba, els alls i l'oli. Trossegem 2 seg/ vel 4 i programen 10 min / varoma / Vel cullera.
Afegim el pollastre salpebrat, el llorer i el tomàquet, progamem 10 min / varoma / gir a l'esquerra / vel cullera.
Afegim el conyac i els ceps remullats i programem 20 min / 100 / gir a l'esquerra / vel cullera.
Treiem la fulla de llorer, afegim el foie i trossegem 10 seg / vel 4 segons el gust, més o menys fi.
Retirem el farcit del vas, el deixem refredar i omplim les plaques de caneló.
Fem la beixamel amb la thermomix amb la recepta que apareix al llibre de receptes, afegint la cullereta de pols de ceps quan afegim la llet. Cobrim els canelons amb la beixamel, esporvoregem amb formatge ratllat i gratinem 5 minuts a 220 ºC.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada