divendres, 15 de gener del 2016

Croquetes de pebrots de Padrón, arròs, formatge i panses



És una recepta laboriosa, sobretot pel que fa a la neteja dels pebrots i la delicadesa i paciència per omplir-los. Si no arriba a ser pel Jordi no l'acabem!

La recepta és també del "bo i sa" de la revista CUINA.

Ingredients per a 40 croquetes:

- 40 pebrots de Padrón
- 40 panses sense pinyols
- 100 gr d'escalunya
- 100 gr de porro
- 100 gr de pastanaga
- 100 gr d'all tendre
- 50 gr d'api tendre
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc
- 30 fulles de juliverts picat
- 30 tiges de porradell picat fi
- 100 gr d'arròs tipus bomba
- 400 gr d'aigua mineral
- 50 gr de farina de blat
- 2 ous batuts
- 150 gr de panko (o pa ratllat)
per a la beixamel
- 20 gr de mantega
- 10 gr de farina
- 150 gr de llet
- 50 gr de formatge blau cremós
- sal
- pebre blanc
- nou moscada

Preparació:

En una cassola, amb un bon raig d'oli d'oliva, posem tots els vegetals picats fins, els salpebrem i sofregim 8 minuts.

Hi afegim les herbes aromàtiques i sofregim un minut més. Ho reservem dins la cassola. En un altre cassó amb aigua, coem l'arròs amb un puntet de sal 11 minuts.

Per a la beixamel, en un cassó fonem la mantega, hi afegim la farina i la deixem coure un segons fins que fagi bombolles. Hi afegim la llet freda i el formatge i sense parar de remenar deixem que arrenqui el bull. Treballem la pasta sobre el foc 30 segons. Hi posem sal, pebre i nou moscada. Ho triturem amb el túrmix i reservem.

Per muntar-ho, afegim tot el contingut del cassó de l'arròs a la cassola amb les verdures sofregides i la beixamel i treballem la pasta 3 minuts. Rectifiquem de sal i la deixem refredar.

Rentem els pebrots de Padrón, tallem un terç de cada peça per la part de la punta i les piquem ben menudes. Saltem les puntes dels pebrots a la paella i les afegim a la pasta de croqueta.

Buidem l'interior dels pebrots i els farcim amb la pasta de croqueta d'arròs. Hi posem una pansa i els passem per farina, out batut i pa ratllat. Els fregim i assequem bé abans de servir.