dissabte, 7 de febrer del 2015

Quiche de carbassons gratinada



Ara no recordo com va arribar al meu prestatge de llibres de cuina un receptari "Las mejores y más exquisitas recetas de Nestlé", i al fullejar-lo he descobert una pila de receptes senzilles i molt resultones. Aquesta em va agradar des del primer instant i la vaig preparar la setmana passada per sopar el dissabte. És boníssima! La barreja de pinyons, formatge i alfàbrega recorda inevitablement i com és lògic al pesto, que combina perfectament amb la ceba i el carbassó. Una troballa!

Ingredients:

- 1 massa Brisa
- 3 carbassons
- 3 cebes petites
- 100 gr de formatge parmesà ratllat
- 100 gr de pinyons
- 20 gr d'alfàbrega fresca
- 2 cullerades de molla de pa
- oli d'oliva i sal

Preparació:

Extenem la masa Brisa i folrem un motlle. Punxem el fons vàries vegades amb una forquilla i la cobrim amb paper d'alumini fent pressió a les parets perquè no baixin al coure's. Coure la massa al forn, rèviament escalfat a 200ºC, durant 10 minuts, enretirar l'alumini i coure-la 5 minuts més.

Tallem els carbassons i les cebes a làmines fines i les sofregim a una paella amb oli, a foc suau, fins que comencin a enrossir-se. Triturem els pinyons amb el formatge ratllat, l'alfàbrega picada, la molla de pa i una mica d'oli. 

Omplim el fons de la quiche amb les verdures sofregides i les cobrim amb la preparació anterior. Coem la quiche al forn durant 15 minuts i la gratinem durant 5 minuts més.