dissabte, 6 de desembre del 2014

Xampinyons al forn amb verduretes



De nou una recepta d'una revista Lecturas Cocina, concretament del nº89 dedicat a la cuina mediterrània.


És un recurs molt pràctic i bo per a acompanyar carns o com a salsa (si us sobren verduretes) per a una pasta o uns nyoquis, com va fer el Jordi ja que no li agraden els xampinyons :( 


És la típica recepta que pots fer a ull, amb les verdures que tinguis per la nevera, i fa que una simple hamburguesa tingui una altra cara.

Ingredients per a 4 persones:

- 12 xampinyons grans
- 3 tomàquets madurs
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada d'orenga
- 1 branqueta de julibert
- sal i pebre

Preparació:

Preescalfar el forn a 180ºC.
Despuntar el carbassó, rentar-lo i assecar-lo. Tallar-lo a làmines al llarg i després a dauets. Pelar els tomàquets i fer-ne dauets també traient les llavors. Pelar i picar la ceba.

Treure la part terrosa dels xampinyons, rentar-los amb aigua ràpidament i assecar amb paper de cuina. Treure'n els peus.

Rentar el julibert, assecar i picar. Col·locar els xampinyons amb el tall cap amunt sobre una font per anar al forn on haurem posat un fil d'oli previament. Farcir-los amb les verduretes salpebrades i amanir-les amb la resta de l'oli. 

Esporvorejar amb l'orenga i enfornar durant uns 20 minuts. Hi podeu afegir un raig de vi blanc a mitja cocció, encara queda més bo! Servir als plats amb el julibert per sobre.