dilluns, 31 de desembre del 2012

Flams de parmesà, porros i pernil



Aquesta recepta és de la Lecturas cocina nº 67, indica que és per a 4 o 6 persones però a mi em van sortir 6 flamets i me'n va sobrar per a 3 o 4 més. Segons la meva germana, és el que li va agradar més del sopar de Nadal, i penso que van quedar molt bons, molt fins.

Ingredients per a 6 persones aprox:

- 6 ous
- 4 talls fins de pernil dolç
- 50 gr de parmesà ratllat
- 2 porros
- 1 gra d'all
- 5 dl de llet (1/2 litre)
- pebre vermell dolç
- oli d'oliva
- sal i pebre

Preparació:

Netejar els porros tallant els extrems verds, treient les fulles de fora i tallant la base. Passar-los per l'aigua i picar-los. Pelar i picar el gra d'all. Tallar el pernil  a tiretes. Encendre el forn a 180 ºC.

Sofregir els porros amb l'oli uns 10 minuts a foc molt lent. Afegir l'all picat i sofregir dos minutets més. Treure del foc i salpebrar lleugerament.

Batre els ous amb el parmesà i la llet , afegir els porros i les tiretes de pernil i barrejar-ho bé. Repartir a les flameres individuals i tirar per sobre un polsim de pebre vermell dolç. 

Coure els flams al forn al bany Maria durant 50 minuts o fins que estiguin quallats. Retirar, deixar refredar i servir tebis.

També es podrien preparar en un motlle tipus cake i tallar-lo a porcions abans de servir.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!