divendres, 27 de gener del 2012

"Rollitos" de carpaccio de vedella



Em venia molt de gust posar alguna recepta...quant de temps sense publicar res! Aquesta la vaig preparar per primera vegada el Nadal 2010 i l'hem repetit vàries vegades del que ens agrada, us la recomano!

Ingredients per a 4 persones:

- 300 gr de filet de vedella en una sola peça
- 100 gr de rúcula
- 1/2 llimona
- 50 gr de formatge parmesà
- llavors de sèsam
- 2 cullerades de salsa de soja
- 4 cullerades d'oli d'oliva

Preparació:

Eliminar el greix del filet, salpebrar, embolicar amb paper film, apretant perquè quedi ben cil·líndric i guardar al congelador durant unes dues hores. Treure el film i tallar a rodanxes fines. Fins aquí ens ho podem estalviar si comprem el carpaccio ja fet a una carnisseria de confiança o a El Corte Inglés, que el tenen molt bo.

Posar la carn sobre quatre quadrats de film transparent i deixar 5 minuts a temperatura ambient perquè es descongeli si és necessari.

Preparar la vinagreta barrejant el suc de la llimona amb l'oli d'oliva, la salsa de soja i una culleradeta de llavors de sèsam.

Barrejar la rúcula amb el parmesà ratllat i amanir amb la vinagreta. Repartir-ho sobre el carpaccio i enrotllar amb el film. Tallar els rottlos de carpaccio a rodanxes. Servir-ho amanit amb la vinagreta.

3 comentaris:

bojosperlacuina ha dit...

M'encanta aquest plat. I és tan fàcil de preparar...

La Taula d'en Bernat ha dit...

La carn crua no m'entusiasma, però he de reconèixer que aquests rotllets fan molt bona pinta...

Petonets1
Anna

lacuinadesempre.cat ha dit...

ummm, quina pinta !