dissabte, 30 d’octubre del 2010

Torres d'albergínia i tomàquet



Els sopars d'entre setmana acaben sent una mica avorrits de manera que em vaig animar a fer aquesta recepta que vaig veure al Descobrir cuina d'octubre. És una proposta de la Ruscalleda però l'explico amb les meves paraules. Va ser molt ràpida de fer i queda boníssima. La vem fer com a plat únic, dues torres per cadascú, però pot ser un entrant fantàstic acompanyat d'una mica d'amanida per exemple.

Ingredients per a 2 persones:

- 1 albergínia
- 3 tomàquets de branca
- formatge Emmental ratllat
- 1 botifarra o 4 salsitxes
- oli i sal

Preparació:

Comencem tallant l'albergínia a rodanxes de 1 cm aproximadament, les salem i les coem per les dues bandes a una paella amb unes gotes d'oli. Mentrestant, fem rodanxes del mateix gruix amb els tomàquets.

Agafem una plata per anar al forn i col·loquem al fons quatre rodanxes d'albergínia. A sobre de cada rodanxa hi posem la carn de les salsitxes (mitja) o de la butifarra (1/8 part). Repartim una mica de formatge Emmental per sobre i ho tapem amb una rodanxa de tomàquet, que salem. Repetim la mateixa operació una segona vegada i ho acabem posant formatge sobre l'última capa de tomàquet.

Ho enfornem a 180ºC durant uns 25 minuts.

7 comentaris:

marta (volar de nit) ha dit...

tinc dubte amb la carn. La poses crua? La poses esmicolada o a rodanxetes? I amb tonyina podria ser bo també? gràcies

Glòria ha dit...

És perfecte, plat únic i de la Ruscalleda!. Això va bé, poca feina i bons resultats, que és el que interessa!.

Emma's Bakery ha dit...

Quina idea mes bona!!pero hauré de substituir el formatge per un altre cosa...al meu marit no li agrada el formatge i aixo limita bastant!!

Anna ha dit...

Hola Marta! Si si, la poso crua, la trec de la pell de la salsitxa o la buti i amb els dits mateix l'esmicolo una miqueta...també es podria fer amb carn picada directament, que hauries de salpebrar o condimentar com més t'agradi. La idea de fer-les amb tonyina m'agrada, podria quedar molt bo, ho provaré un altre dia!

Ei Glòria! La Rusqui mai falla!

Emma, quina pena que no li agradi, amb lo bons que són els formatges...simplement pots fer les torres sense el formatge i coronar-les amb una mica de formatge ratllat, o posar-hi uns fruits secs com festucs o pinyons que torradets poden quedar ben bons.

un petó a les tres.

Núria ha dit...

Anna m'agrada molt aquesta recepta, la faré segur...
petons

Anònim ha dit...

Realment amb la Rusqui mai es falla, eh? A casa fem d'ella un romesco de carxofes (taambé hi posem llagostins per donar més alegria!) que mai falla!
Aquesta torre té pinta de ser boníssima! :)

marta (volar de nit) ha dit...

gràcies per la resposta, ho provaré!