diumenge, 17 d’octubre del 2010

Amanida de patates i salmó fumat




Segons el Jordi, i dic textualment, "l'amanida té un aspecte lamentable però està espectacular". I és el que passa quan fas una recepta del Jamie Oliver que havia vist en el capítul de "le
s patates" de la serie cuinant a casa del Jamie Oliver. Els que coneixeu aquest cuiner, té una manera de cuinar molt propera i senzilla amb ingredients de temporada. Ho fa d'una manera rústica, utilitzant moltes herbes aromàtiques, tocant, aixafant i remenant tot amb les mans...

Ja se sap que quan tens un petit a casa no hi ha massa temps per cuinar, i he aprofitat que venia la suegri a sopar per fer aquesta amanida, que no és res de l'altre món però ja és alguna cosa més especial que la típica de tonyina amb tomàquet. El Jordi adorm al peque i jo començo a cuinar. Utilitzo unes bosses de patates petitones que es couen al microones en 10 minuts, practiquíssimes.

Quan tinc la cosa força avançada apareix el Jordi per acabar d'ajudar-me i comencen els comentaris de sempre... però no cal que t'hi matis, i li dic, porta'm la plata gran per posar l'amanida... i diu que no cal, que ho fem fàcil (plat normal). Em demana què fer i li dic que fagi la barreja del formatge i que el posi amb gràcia sobre l'amanida... i no queda com m'esperava, és clar, i llavors em diu que l'aspecte és lamentable... el mato... sort que estava molt bona!

Ingredients per a 3 o 4 persones:

- 2 bosses de patates petites del Mercadona per a fer al microones
- 1 paquet de salmó fumat
- 2 cullerades de Philadelphia (o formatge fresc cremós)
- 2 cullerades de tàperes
- oli d'oliva i vinagre de Mòdena
- sal i pebre
- 1 llimona
- anet

Preparació:

Fem les patates al microones, les pelem i trenquem en dos o tres trossos. Les col·loquem a un bol on hi ratllem la pell de mitja llimona i hi tirem el suc d'aquesta. Salpebrem i amanim amb un bon raig d'oli i una cullerada de vinagre. Hi posem les tàperes i ho remenem tot ben bé perque les patates encara calentes absorbeixin tots els sabors. Deixem que les patates es refredin.

A la plata on servirem l'amanida hi col·loquem el salmó fumat cobrint la base (no cal que estigui llis ben posat sino "fent onades". A sobre hi abocarem les patates i finalment a sobre les patates hi posem el formatge, que hem remenat amb més ratlladura de llimona, una miqueta d'oli i uns rabes filetejats (que jo no he posat perquè no en tenia). Tampoc tenia anet, que s'hagués posat a l'amanida al salpebrar o al final per decorar, ja que és una herba que va molt bé amb el salmó.

És un plat molt adient per posar al mig de la taula i anar picant. Espero que us agradi!

4 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Em sembla espectacular. La barreja de gustos ha d'estar boníssima.
Crec que la provaré sense el formtge, és clar.

Irene ha dit...

Aspecte lamentable? A mi em sembla que té d'allò més bona pinta! I ja m'ho crec que deu estar ben bona!

Anna ha dit...

jeje, merci!

Núria ha dit...

Per mi l'aspecte es genial i que bona ha de ser...jo també tinc algún llibre del Jamie i la veritat es un tio que m'agrada molt...
petons