diumenge, 29 d’agost del 2010

Pollastre rostit amb ceba



Ahir vem comprar dos pollastres preciosos i vem decidir fer-los rostidets d'una manera senzilla i bona, tal i com el fa ma mare. El vaig clavar ;)

Ingredients per a 4 persones:

- 1 pollastre (demaneu que us tallin els quarts en dos)
- 2 cebes mitjanes
- 1 tomàquet madur
- 1 fulla de llorer
- conyac
- oli, pebre i sal

Preparació:

Netegem les peces de pollastre (a mi m'agrada treure'n tota la pell i netejar-lo bé de greix), les passem per aigua i assequem sobre paper absorbent. Les salpebrem i daurem a una cassola amb un bon raig d'oli.

Mentrestant, tallem les cebes a la juliana fina. Quan el pollastre està enrossit, el reservem en un plat i posem la ceba a la cassola a foc mig. Obrim el tomàquet per la meitat, treiem les llavors i el ratllem. L'afegim a la ceba quan ja sigui una mica cuita i ho deixem sofregir uns minuts (salem i afegim un polsim de sucre).

Col·loquem les peces de pollastre a la cassola, hi posem la fulla de llorer i ho reguem amb un raig de conyac. Flambegem i ho deixem coure una mitja hora, tapat, a foc baix, girant el pollastre un parell de vegades i remenant de tant en tant perquè no s'enganxi (si veieu que està massa sec podeu afegir una miqueta d'aigua, no més de mig cullerot).

Bon profit!