diumenge, 13 de juny del 2010

Amanida de cuscus amb verduretes



S'acaba la primavera, plena de pluja i ben fresqueta com ha estat. De moment sembla que el temps seguirà inestable i això significa que hem d'aprofitar cada ullada de sol que aquests dies ens regalen. Avui hem fet un dinar a la terrasseta, mentre esperem al Marc (que sembla que es troba molt bé a la panxeta). Més fàcil impossible, i amb un gustet bo i refrescant.

Ingredients per a 4 persones:

- 250 gr de cuscus
- 2 tomàquets pera
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot vermell mitjà
- 1 pebrot verd
- un grapat d'olives negres
- mitja llimona
- oli i sal
- comí en pols
- unes fulles d'alfàbrega

Preparació:

Fer el cuscus segons les indicacions del paquet que hagueu comprat. En el meu cas, he portat a ebullició 250 ml d'aigua amb sal i un raig d'oli i ho he abocat sobre el recipient on hi havia el cuscus. Es remena breument i es deixa reposar 3 minuts. Es rasca amb una forquilla per a separar els grans i es cou amb una mica de mantega en un cassó un parell de minuts. Ho reservem.

Rentem les verdures i les tallem a trossets petits: el pebrot vermell i verd, la ceba, les olives, els tomàquets (als que hem tret el cor i les llavors). Ho afegim sobre el bol amb el cuscus que hem preparat i ho amanim amb el suc de la llimona, un raig d'oli, una mica de sal al gust, un polsim de comí i unes fulles d'alfàbrega picadeta.

Es remena l'amanida i si hi ha temps es deixa refredar a la nevera tapada amb paper film.

Està clar, no he descobert la sopa d'all, però si no ho heu fet ja, proveu-la! Es poden fer moltes combinacions d'ingredients, com posar-hi cogombre, o menta i julivert enlloc d'alfàbrega, tot depèn d'allò que tingueu per casa ;)