dimecres, 7 d’octubre del 2009

Crema de coco a la vainilla



Facilíssima de fer i un plaer pels amants del coco. Aquest quartet de coco va ser música pels meus sentits!

Ingredients per a 4 persones:

- 1/4 de litre de llet de coco
- 2 dl de nata líquida
- 2 branquetes de vainilla
- 100 gr de sucre
- 2 fulls de gelatina
- 2 cullerades de coco ratllat
- 1/2 coco

Preparació:

Remullar els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda. Obrir les branquetes de vainilla longitudinalment, treure les llavors amb un ganivet amb compte i posar-ho tot a un cassó.

Afegir la nata líquida i la llet de coco, barrejar, incorporar el sucre, tornar a barrejar i coure a foc lent remenant sense parar amb una cullera de fusta. Quan la preparació sigui a punt de bullir, escórrer la gelatina i afegir els full d'un en un. Remenar fins que s'hagin desfet totalment.

Treure les branquetes de vainilla i colar per assegurar-nos que no quedin puntets negres de la vainilla a la crema. Abocar la barreja en 4 copes. Deixar refredar completament a temperatura ambient i després posar les copes a la nevera una hora com a mínim. No us espanteu si veieu que la crema queda molt líquida al principi ja que al moment de servir haurà quallat, però mireu de fer-la amb temps.

Treure el suc del coco, obrint dos dels tres forats que hi ha a un dels extrems del coco. Donar-li un cop sec amb un martell a la zona del centre per poder obrir-lo. Amb la punta d'un ganivet ben afilat, separar la carn del coco de la closca. Tallar la carn ben fina amb un pelador de verdures.

Treure les cremes de la nevera i decorar-les amb coco ratllat i els encenalls de coco natural. Vaig acompanyar la crema d'unes galetes d'espelta i coco que vaig trobar a l'herboristeria. Bon profit!!!

1 comentari:

Mercè ha dit...

Oh, quina crema més deliciosa!!! La provaré que el coco ens agrada molt!
Petons!