dissabte, 29 d’agost del 2009

Amanida de mozzarella i figues




Només dir-vos que és boníssima i que us la recomano totalment. He tret la recepta de la Lecturas especial cocina d'aquest estiu.

Ingredients per a 4 persones:

- 12 figues fresques
- 4 talls de pernil salat
- 1 enciam de roure o barrejat
per la vinagreta
- 4 cullerades d'oli
- 1 llimona
- 1/2 gra d'all
- 2 mozzarelles de búfala (o 2 paquets de mozarella en boletes)
- sal i pebre

Preparació:

Pelar l'all, tallar-lo per la meitat longitudinalment, treure l'arrel central i picar molt finament. Posar-lo a un bol fons amb l'oli, un pessic de sal i pebre. Fer el suc de llimona i afegir-lo a la maceració. Afegir les boletes de mozarella, cobrir-ho amb film transparent i deixar macerar a la nevera remenant de tant en tant.

Pelar les figues i tallar-les a grills. Tallar el pernil a tiretes i daurar-les uns minuts a una paella amb unes gotes d'oli. Deixar escórrer sobre paper absorbent.

Posar l'enciam tallat a quatre plats, afegir les figues, les boletes de mozzarella i el pernil. Finalment amanir amb la vinagreta.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Anna, ahir vaig comprar les primeres figues de la temporada i em sembla que m'acabes d'inspirar el sopar d'aquest vespre! Quina bona idea estrenar la temporada de figues amb aquesta amanida tan bona, original i sana... No tinc mozzarella, però a la tarda surto a comprar-ne ;)

Núria ha dit...

Anna, la presència que té es boníssima!!! I amb el ingredients...Encara quedaran figues?? Tinc que buscar...