dissabte, 7 de març del 2009

Queixalades de bacallà amb "allioli" de codony



El dia que vaig preparar el risotto de gambes amb aroma de taronja i menta, va ser un dinar orientat al peix. Per acompanyar l'arròs, vaig preparar 3 tipus de peix diferents que es poguessin menjar pràcticament com una tapa. El primer ja el vaig explicar, la cullereta de salmó marinat amb el gotet de gaspatxo de poma..., després vaig fer aquest bacallà i per últim la tonyina a la soja arrebossada de sèsam.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 llom de bacallà dessalat
- un trosset de codony
- 1/2 gra d'all
- oli d'oliva
- sal

Preparació:

Confitar el llom de bacallà a un cassó a foc suau cobert d'oli d'oliva. Enretirar quan hagi agafat color i abans de que l'oli bulli. Reservar-lo sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.

Posar el codony amb el gra d'all pelat i tallat a un recipient, salar i afegir un fil d'oli d'oliva mentre es tritura. La recepta original utilitza un codony fresc i el cou al forn, però jo vaig utilitzar el codony de barra, de manera que no em va quedar ben bé un allioli, sinó una mena de confitura amb gustet a all molt bona. Després de triturar, vaig posar la barreja a un colador per eliminar una altra vegada l'excés d'oli. Si fessiu l'allioli tradicional amb el codony, unteu el dalt del bacallà amb la salsa i gratineu-ho fins que quedi torradet. Jo vaig posar la confitura sobre el bacalà (que vaig tallar en 4 porcions individuals) i ja va estar llest. Va agradar molt.

2 comentaris:

c de cocina ha dit...

Quin pinta...sensacional.
Felicitats, receptes bones i sencilletes. Un 10.
Petons

maia ha dit...

Deu meu! ets un pou de sabiduria!!!!m'arrosego davant teu.
Te que estar de mort això.