dissabte, 7 de març del 2009

Daus de tonyina a la soja amb sèsam



Aquesta manera de fer la tonyina la vaig veure al blog de la Xaro Cuinetes, i la vaig trobar ideal pel meu dinar!

Ingredients per a 4 persones:

- 1 tall gruixut de tonyina (us en sortiran més de 4 talls)
- salsa de soja
- sèsam

Preparació:

Talleu la tonyina a daus gruixuts. Poseu els daus de tonyina en un bol, cobriu-los amb la salsa de soja i deixeu-ho macerar un parell d’hores. Escorreu i sequeu bé la tonyina. Arrebosseu-la amb el sèsam.

Poseu una mica d’oli al wok (o en una paella) i quan sigui ben calent fregiu els daus de tonyina (jo també la vaig fer molt poc perquè no quedés eixuta). La Xaro proposa que en el mateix oli feu reduir la salsa de soja per amanir si hi poseu verd, però jo els vaig servir recent sortits de la paella.

Més senzill impossible i la tonyina estava que es desfeia a la boca, tremenda!!!

4 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

anna, se m'havien passat aquests dos peixos tan bons, el bacallà i la tonyina. aquesta sobretot deu estar boníssima, jo la preparo de forma similar, marinada amb soja, gingebre i oli de girasol, i la serveixo crua arrebossada amb el sèsam. a casa que no els agrada crua, els la faré així que segur que els encantarà.
un petó

Anna ha dit...

mmm...quin gustet més bo amb el gingebre! Si, una mica passada per la paella, queda igualment una mica crua per dins, però els petits només es fixaran amb la part de fora ;)

maia ha dit...

Hola Anna, que bona aquesta recepta. Jo nomes sabia fer-la amb ceba, amb tomacat i pebrot, o a la planxa amb all i julivert. A casa estarant contents de variar.
Gràcies!!!!!!!!!!!

Lluis ha dit...

Un dubte per un neofit: quan diu fregir es rollo "croquetes" amb força oli o rollo poc oli i fer un volata i volta.