dimecres, 21 de gener del 2009

Amanida de calamars i espàrrecs verds



L'últim HEMC dedicat a la matança em va agafar una mica desprevinguda i se'm va passar el mes volant. Aquest HEMC dedicat als calamars no fallo i participo amb aquesta senzilla i fresca recepta amb un toc de menta!


Ingredients per a 4 persones:

- 500 gr d'espàrrecs verds frescos
- 300 gr de calamars nets
- 80 ml d'oli d'oliva
- 1 llimona
- menta fresca i sal

Preparació:

Tallar la menta a tires i posar-la a un bol amb l'oli. Rentar els espàrrecs, treure la part més blanca de l'extrem i coure'ls al vapor durant 10 minuts (o al microones un parell de minuts).

Coure també al vapor els calamars, tallats a anelles o sencers si són molt petitets, durant un parell de minuts.

Emulsionar l'oli amb la menta, el suc de llimona i una mica de sal. Servir els espàrrrecs i els calamars amanits amb l'emulsió.

Evidentment també es poden fer els espàrrecs i els calamars a la planxa...

Jo aquell dia m'havia quedat incomprensiblement sense oli d'oliva i hi vaig posar oli de girasol...i la veritat, no es pot comparar...

11 comentaris:

El Secretario ha dit...

Hola.


Muy buena idea.
La combinación del sabor del espárrago y la del calamar, además de la menta y el limón, ha de quedar muy rica.

La receta que hemos puesto con con champiñones, en un principio iban a ser espárragos.
Pero fuimos al mercado y no quedaban, así que nos decidimos por los champiñones para acompañar los calamares, y también quedó bien.

Y lo que dices del aceite, es una verdad como un castillo.

: D

saludos y buen provecho.

Gemma ha dit...

El toc de la menta a la vinagreta ha de ser deliciós. Trobo que has fet una amanida ideal per a un entrant d'un dinar de festa. Calamars i espàrrecs... de luxe!

Entre el porc i els calamars, ja fa dos mesos que no participo al HEMC... a veure si el proper mes posen un ingredient fàcil d'incorporar a le spostres, je je je...

La cuina vermella ha dit...

Anna, és divina aquesta recepta!! a més de sana i vistosa. Mmmm.

angels ha dit...

No sabia que HEMC anava de calamars, ara li dic en Joan doncs està fent calamars per sopar el meu fill, aquesta recepta Anna la trobo perfecta, espàrrecs amb calamars. petons

TROTAMUNDOS ha dit...

Pero que receta más sugerente, tiene que estar deliciosa, te quedó muy rica.

Besos

Cuinagenerosa ha dit...

una recepta molt original i equilibrada, la menta segur que li dóna un gust ben especial que caldrà provar. petons.

Mercè ha dit...

Anna, quina recepta més senzilla i bona! El toc de menta a l'oli no l'he provat mai! Petons!

Anònim ha dit...

Sencill i molt bó!!!

Salutacions
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

c de cocina ha dit...

M´ha encantat la senzillesa i combinacio de sabors d´aquest plat. Te´l copio! Segur que la menta li queda molt bé, felicitats.
Saluts

Marta Padenous ha dit...

Fa molt bona pinta...me l'apunto!!!
(m'entra la ganeta!!!)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bona Anna!!! m´ha encantat la combinació d´espàrrecs i calamars...ummmm