dilluns, 20 d’octubre del 2008

Crema de bolets



És temporada de bolets i m'he decidit a fer-ne una crema. La primera la vaig fer la setmana passada, i com em va agradar molt, el dissabte en vaig fer més quantitat per congelar-la i així tenir-ne pels migdies atrafegats.

Ingredients per a 2 persones:

- 200 gr de rossinyols (o de barreja de bolets, màxim 4 tipus)
- 1 patata petita
- 1 ceba
- 2 o 3 gots de brou de verdures (depèn de la textura que vulguis)
- 1 raig de vi blanc
- oli i sal

Preparació:

Sofregir la ceba tallada a la juliana. Pelar la patata, tallar-la a rodanxes fines i afegir-la a la paella o cassola. Netejar els bolets, tallar-los a trossets i afegir-los a la paella. Coure un parell de minuts a foc viu perquè treguin el suc. Salpebrar. Tirar el raig de vi blanc, deixar que s'evapori una mica i abocar el brou bullent. Coure-ho tot plegat 5 minutets.

Treure del foc, triturar i opcionalment posar una cullerada de formatge fresc tipus Philadelphia o ricotta. Acabar de triturar i servir acompanyat d'uns crostonets de pa o d'uns cacauets esmicolats (com suggereix la Carme Ruscalleda al Descobrir Cuina d'aqeust mes).

Espero que us agradi tant com a mi. Bon profit!!

13 comentaris:

Núria ha dit...

Anna, bonica!!Encantada d'haver-te conegut al curs de cuina...!! Ara si que estaré més pendent de tú i de les teves receptes.

Aquesta crema, té molt bona pinta!!

Petonets
Núria

illetapitita ha dit...

Que bona que ha d'estar aquesta crema!
A la que arreplegui quatre bolets la faig!
Un petó!

Gemma ha dit...

M'agraden totes les cremes calentes de verdures i aquesta de bolets segur que ha de ser boníssima. Trobo genial els picatostes que proposa la Carme Ruscalleda, els cacauets han de lligar moltíssim!

Anònim ha dit...

Aquesta setmana deixaré de banda la crema de carbaço, i li donaré una sorpresa al papa amb aquesta recepta,segur que estarà molt content. Molts petonets, Mami.

La Taula d'en Bernat ha dit...

M'encanta la crema de bolets. I això de congelar-la és una bona idea. Ho provaré!

Anna ha dit...

Hola Núria! Igualment, em va agradar molt coneixe't!

Segur que hi ha moltes altres maneres de fer-la, però aquesta és lleugera i gustosa!

Gràcies pels comentaris i mami, segur que al papa li agrada ;D

Rosa ha dit...

Y lo ricas que salen estas cremas. Se ve que queda deliciosa.
Besos

Glòria ha dit...

Aquesta també me l'apunto. En vaig fer una que tens de xampinyons i va resultar molt bona, però aquesta de bolets, i de temporada, ha de ser el "summum".

Fins aviat

Anònim ha dit...

Anna,
Quina sopa més bona... Aprofito per dir-te que al blog de la pebbles al seu blog, converses a la vora del foc, acaba de penjar el pastís de poma breto de la M.Carbó, aquell del que parlavem.
Una abraçada

Robert Camps ha dit...

Hola Anna!

Et volia comentar que si no et sap greu et copiaria la recepta del "blondie de formatge cremos", per afegir-lo a les meves receptes de cuina, i potser algun dia fircar-la al meu blog "http://formatgescamps.blogspot.com/ "
Si no em dius res aixi o fare, sino ja em dius algo, d'acord?

I dir-te que m'encanta el teu blog, de tant en tant el vaig mirant i de vegades o faig amb ma mare o amb el meu colega Txabi, ja que som amant de la cuina i el bon menjar, jejeje!

Salud i bons aliments, smuaks!

No tot són postres ha dit...

No és que m'agradi, és que m'encanta!!!! en vaig tastar una en un restaurant de Montblanc i estava barrinant com fer-la. Faré servir aquesta recepta per fer-la.
Gràcies.P
PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Hola Anna! (a la resta també eh!!). Sóc l'Eva, ens vam conèixer al taller amb el David Lienas i vam anar plegades al metro camí de casa.
La teva crema de bolets m'encanta perque jo les faig totes iguals (amb ceba i patata bullida) però el fet que facis un sofregit amb la ceba i li tiris un rajolí de vi blanc segur que li dona un gust especial.
Espero anar a buscar bolets aviat i la probo!
Eva

Anna ha dit...

gràcies Maria, ja la tinc la recepta del pastís de poma controlada...l'he de fer ben aviat!!

Hola Eva, és que els bolets són tan bons!!! A veure què et sembla amb el vi...amb la que està caient, hauria d'haver-hi molts bolets, no he anat mai a buscar-ne. Que tinguis sort!

Rapapa, pots utilitzar la recepta, cap problema!

petons a tots!!